Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az innovatív Grand Santerra

Az innovatív Grand Santerra Kovászna megye

A spa-k Oscar-gálájaként is aposztrofálják azt a versenyt, amely kapcsán kitüntetik Európa legmenőbbjeit, legjobbjait és legkülönlegesebbjeit az üzletág keretében. Az idei ESPA Innovation Award-on a bálványosi Grand Santerra Spa vezetője a zsűri innovatív kategóriában kiosztott díját vehette át.

Hirdetés
Hirdetés

E urópa legjobb spa-val rendelkező szállodái szálltak idén is versenybe, a díjkiosztóra a szlovákiai Piešťany-ban lévő Hotel Thermia Palace-ban került sor. Háromszékről a Grand Santerra nevezett be a European Spa Association által meghirdetett vetélkedőre, és el is hozott egy rangos elismerést, amelyet a spa-t üzemeltető Téglás Zsuzsanna vett át.

Az üzletasszony érdeklődésünkre kifejtette: a díjosztót szeptember 22-én tartották, ők második éve, hogy részt vesznek rajta. „Mindkét évben elnyertük az innovatív kategória spa-koncepciós díjat, azt mondták nekünk, hogy ez ritkaságszámba megy, csak az izlandiakkal fordult elő eddig ez a teljesítmény, így nagyon büszkék vagyunk. Van egy kérdőív, azt ki kell tölteni, vázolnunk kellett a víziónkat. Ezt egy nemzetközi zsűri megnézi, látogatót is küldenek” – magyarázta Téglás Zsuzsanna, hozzátéve, hogy 23 ország szállt versenybe a nyolc kategóriában kihirdetett díjakért.

A díjkiosztón egyébként több mint 150-en vettek részt. Romániából az Eforie Nordon lévő Europa Hotel és az olănești Tisa Resort nevezett. A 26. alkalommal kiírt versenyen más kategóriájában díjat kapott még a Terme Tuhelj Glamping Village (Szlovénia), a Slovenia Green Wellness Route (Szlovénia), a La Roche Posay Thermal Resort (Franciaország), Savoy Westend Hotel & Medical Clinic (Csehország), a Hot Springs Medical & SPA Hotel (Bulgária), a TISA Spa Resort and Aqua Park (Románia), a Heilsustofnun Rehabilitation Clinic (Izland), a Strimon Garden Medical SPA Hotel (Bulgária), Alpha Industries (Belgium), a Darkov Spa (Csehország), a Terme Sveti Martin (Horvátország) és a Institute of Spa and Balneology Karlovy Vary (Csehország).

A zsűri a Grand Santerra Spa kapcsán megjegyezte: a bálványosi létesítmény a termállétesítményeket igazi, organikus terméket előállító gazdasággal ötvözi, építészeti sajátosságát képezi a helyi anyagok felhasználása. A fine dining része a gyógyszálloda koncepciójának. Az exkluzív gyógyfürdő nagy hatást gyakorol a régióra, és a közvetlen környék turistáinak 40%-át vonzza magához <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük