Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Séta a szívünkért

A kézdivásárhelyi Rotary Klub csatlakozott a Promenada inimilor országos kampányhoz, és partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal, valamint a Zöld Nap Egyesülettel egy könnyed, 3,5 km hosszúságú sétát szerveznek szeptember 29-én, 16 óra 30 perctől. A gyülekező a W. Wegener parkban van, onnan indul a csapat, és az útvonalon két pihenőt is tartanak, egyet a Gábor Áron téren, és egyet a Józsiás parkban. A séta ugyancsak a Wegener parkban ér véget, ahol dr. Erdélyi Csaba tart rövid előadást Hogyan őrizzük meg a szívünk egészségét? címmel. Részvétel korosztálytól független. 

Huszonötezer euró vállalkozásalapításra

A sepsiszentgyörgyi székhelyű StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ ma 11 órától Sepsiszentgyörgyön (Olt utca 9-es szám alatt) tart tájékoztatót szakértők és startup-vállalkozók részvételével. Az érdekelteknek lehetőségük nyílik, hogy csatlakozzanak a központ által szervezendő vállalkozásfejlesztési képzésre, mely elvégzését követően 25 ezer euró vissza nem térítendő uniós támogatásra pályázhatnak – üzleti tervek versenye keretében – a vállalkozásuk beindítása érdekében. Az érdeklődők a StartUp HUB szakértőivel, illetve korábban már sikeresen pályázó startuperekkel is találkozhatnak.

Az új kiírás azoknak a 18–30 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy szakképzésben. Szeptemberben 200 fiatalnak nyílik lehetőség jelentkezni vállalkozásfejlesztési képzéseinkre. A képzés – melyre októberben kerül sor – elvégzése után a résztvevők megpályázhatják a 25 ezer euró értékű, vissza nem térítendő támogatást.

Az érdeklődő fiataloknak a találkozón lehetőségük lesz beiratkozni a képzésre. Az érdekelteket felkérik, hogy a találkozóra hozzák magukkal két példányban a következő dokumentumok másolatait: személyi igazolvány, születési bizonyítvány, valamint az utolsó végzettséget igazoló okirat, illetve indokolt esetben házassági levél. A helyek száma korlátozott, az elfogadás az iratkozás sorrendjében történik. Az érdeklődők további tájékoztatást a www.startupcovasna.ro weboldalon találnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük