Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Jól haladnak az aszfaltozással
A múlt héten tovább haladtak az aszfaltozási munkálatokkal Kézdiszentléleken, a volt tsz irányába tartó útszakaszra, amely a település Kézdivásárhely felőli bejáratánál bukkan elő, a gáznyomás csökkentő állomástól nem messze már rákerült a hengerelt aszfalt alapréteg. Balogh Tibor, a község polgármestere elmondta, ahogy befejezték ezt a részt, a községháza melletti utca következik, amely a Porond irányába tart, a Vármegyén át a kővári útig. Rövid időn belül erre a szakaszra is rákerül az alapréteg, majd azután jön a kötőréteg, és végül kopóréteg mindkét utcában. <<

Lehet kérni a negyediket
Enyhébb lefolyású a Covid–19 legújabb hulláma, de ez nem jelenti azt, hogy a betegség teljesen eltűnt. Az orvosok, közegészségügyisek ajánlják a negyedik oltás felvételét a lakosságnak, főleg a veszélyeztetett kategóriába tartozó személyek esetében. Kovászna megyében az elmúlt két hét adatai szerint Sepsibükszádon a legmagasabb a megbetegedések aránya, 7,05 százalék, és öt olyan település van megyeszerte, ahol egyetlen esetet sem jegyeztek – derül ki a Kovászna Megyei Közegészségügy adataiból. Sepsiszentgyörgyön a fertőzöttségi mutató 3,36 ezrelék az elmúlt két hétre vetítve, 212 esetet tartanak számon. Ugyanakkor, a fertőzöttek száma lényegesen magasabb lehet ennél, ugyanis sokan nem jelentik a pozitív tesztet, illetve nem jelentkeznek tüneteikkel a családorvosi rendelőkben sem. Fontos azonban, hogy amennyiben középsúlyos tüneteket észlelünk, fel kell keresni a családorvost, aki eldönti, szükség van-e kórházi beutalásra, esetleg röntgenvizsgálatra. Ebben a hullámban gyengébbek a tünetek, mint korábban – vélik az orvosok – a legtöbben influenzaszerű tünetekkel jelentkeznek, kisebb hűlésként érzékelik a koronavírust.
A negyedik oltás is felvehető, amit különösen a veszélyeztetett korcsoportoknak ajánlanak, egy, a közegészségügyis vezetőknek tartott videokonferencián azonban elhangzott: nem érkezik meg szeptemberben az omikron elleni oltóanyag, így valószínű csak októberben kezdenek azzal oltani. (Bús Ildikó)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.