Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Civilek pártján

Civilek pártján Kovászna megye

Az infrastruktúra fejlesztése mellett a városnak szüksége van a kultúrára is – mondta Benedek Huszár János baróti polgármester a július végén tartott tanácsülésen, melyen azt is közölte, hogy az augusztus 6-7-én tartott Erdővidéki Bányásznapokra a város kincstárából 150 ezer lejt használt fel a szervező Szent Adalbert Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

Mint mondta, az év eleji költségvetés összeállításakor egy városvezető legnagyobb dilemmája az, hogy a működési és a fejlesztési költségeket hogyan hozza arányba.

„Én magam a fejlesztés pártján vagyok. Saját magamtól járdát csinálnék, utat, satöbbi. De emlékezzünk az angol kabinetre a háború idején! A pénzügyminiszter ott azt mondta, hogy első lépésként minden kulturális programot elvágnak, mert háború van, azt kell támogatni. Churchill erre azt kérdezte: hát akkor miért harcolunk, ha a kultú-ránkról teljesen lemondunk? És igaza volt… Valahogy összhangban kell tartani a kultúrát és a fejlesztéseket is, mert az embereknek van igényük a kulturális rendezvényekre, azok életet visznek a városba” – hangoztatta az ülésen.

„A civil szervezeteknek nyújtott támogatás pedig azért fontos, mert azokban olyan emberek vannak és olyan programokat valósítanak meg, amikre sem az önkormányzati képviselők, sem a polgármesteri hivatal munkatársai nem képesek” – összegzett. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 24., 20:01
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A Szent Adalbert Egyesület volt a szervező? Nahát! Mi végett? Mi célból? Hol vág össze a tevékenységi körével? És mutatta magát valahol a rendezvényen az egyesület képviselete? Hm…. A pénznek szaga van! S baja.