Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kiköltözünk az utcákra

A városlakókat megmozgató egynapos rendezvénnyel Sepsiszentgyörgy is csatlakozik a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási Héthez, illetve népszerűsíti a környezettudatosságot. A nap programját az Ifjúsági iroda koordinálja, a részletekről pedig Vargha Fruzsina alpolgármester és Ferencz Júlia, az iroda munkatársa tájékoztatta a sajtót.

Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 17-én, szombaton reggel 8-tól este 9-ig a város minél több utcáján autómentes nap lenne, a forgalomkorlátozás hatálya alá eső utcákon pedig a lakók, az ifjúsági egyesületek és mások is kedvükre szervezhetnek közösségi programokat.

Arra, hogy az autómentes utcákat hogyan lehet kihasználni közösségi programokra, sok jó nyugat-európai példa van: akár esküvőt, születésnapot is lehet rendezni az utcán, de sportrendezvényeket, gyermekeket megmozgató játékokat, kézműves tevékenységeket is lehet szervezni. A lényeg, hogy a pandémia által szétzilált közösségek valahogy életmagra kapjanak.

Természetesen alkalmazkodni kell egy bizonyos szabályzathoz, nem szabad például maradandó változást okozni az utakon, a környezetben, nem lehet gazdasági tevékenységet folytatni, csak civilizált keretek között lehet bármit csinálni. Jelentkezni augusztus 30-ig lehet. Ehhez ki kell tölteni egy online kérdőívet is: meg kell nevezni a programfelelőst, leírni a tevékenységet, az igényelt tér nagyságát, ezután dönti el az ifjúsági iroda, hogy mely utcák lezárhatók, kinek mekkora és milyen tér jut (úgy, hogy szükség esetén biztosítva legyen a mentők, tűzoltók közlekedése). A programok népszerűsítésével, esetleg nyomtatással is segíthet a szervezőknek az iroda.

Jelentkezni, érdeklődni az Ifjúsági irodában (Kőrösi Csoma Sándor u. 5. sz.) vagy a 0787.588 .012-es telefonszámon lehet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások