Felhívás!

Röviden

Bedrogozva a volánnál

Július 17-én éjjel 2.30 körül ellenőrzésre állított meg a megyeszékhelyi forgalmi rendőrség egy személygépkocsit a Gábor Áron utcában. A 25 éves sofőrt drogfogyasztásra is tesztelték, az eredmény pozitív eredményt mutatott pszichoaktív szerre, konkrétan amfetaminra. A fiatalt vérvételre kísérték további tesztelés céljával, az ügy folyamatban van. Ugyanaznap 17.25-kor a rendőrök a Grigore Bălan utcában is ellenőriztek egy autót, amelyet egy 53 éves férfi vezetett. Az alkoholszonda 0,55 mg/l értéket mutatott a sofőr által kilélegzett levegőben, tőle is vért vettek a pontos értékek megállapítása érdekében, ügye folyamatban van.

Felére apadt a Besenyői-tó

A szárazság megyénket sem kíméli: a Besenyői-tó felére apadt, Bölönben és Szacsván patakok száradtak ki. A megyei vízügy mérnöke, Ioan Ilaş azt nyilatkozta, egyelőre nincs gond a lakosság vízellátásával, ám ha tovább romlik a helyzet, korlátozó intézkedéseket vezetnek be. Elmondta: a Besenyői-tóban mintegy egymillió köbméter víz maradt, ez nagyon alacsony vízállásnak számít, fele a szokásosnak. Az ok többek között abban keresendő, hogy sokan öntözésre használják a tó vizét, amit nem pótoltak vissza esőzések. Elismerte, hogy a gondot nehéz orvosolni, tehetetlenek a hatóságok is, azonban amennyiben valamely település teljesen víz nélkül maradna, a katasztrófavédelem ciszternákban szállítja majd az ivóvizet a lakosságnak. Egyelőre ilyen jellegű igénylés még nem futott be, tette hozzá a szakember.

Még van hely a sportosztályban

Három hely maradt iratkozásra a Puskás Tivadar Szakközépiskola sportosztályában, melyet a 2022–2023-as tanévtől indítanak. Az iskolában az érettségire történő felkészítés mellett a sportoktatói egyetemre való felkészítés is zajlik, így az iskola elvégzése után a diákoknak lehetőségük lesz sportegyetemeken, edzőképzőkben továbbtanulni. Az iratkozás július 26-án zajlik, másnap 27-én szervezik a képességvizsgát, aminek eredményét helyben közlik. Érdeklődni a 0267.313.771-es telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.