Felhívás!

Röviden

Hajtási nélkül, ittasan

Július 11-én éjszaka 1 óra körül állítottak meg a sepsiszentgyörgyi rendőrök ellenőrzésre egy járművet az Oltmező utcában. A forgalmisták arra lettek figyelmesek, hogy amint az autó megállt, az autóvezető a sofőrülésről a hátsó ülésre „menekült”. A járműben négy személy tartózkodott, közülük ketten: egy 25 éves férfi és egy 15 éves fiú vezették is az este folyamán az autót, úgy, hogy egyiküknek sincs hajtási engedélye. Mindkettőt alkoholszondába fújatták, ami 0,47-es, illetve 0,20-as értékeket mutatott, a férfit vérvételre kísérték, további teszteket végeztek. A 25 éves fiatalt 24 órán át a rendőrségen tartották, erre a büntető-törvénykönyv lehetőséget ad, és ezalatt is megilleti az érintettet az ártatlanság vélelme. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van. 

Gyalogátjárón gázolták el

Hétfőn reggel 8 óra körül az 112-es segélyhívón keresztül értesítették a megyeszékhelyi rendőrséget, hogy a Bánki Donát utcában közúti baleset történt, amelynek sérültje is van. A helyszínen kiderült, hogy egy 43 éves férfi által vezetett személygépkocsi sodort el egy 57 éves nőt a zebrán. A szabályosan átkelő gyalogost könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, további vizsgálatokra. 

Nyugdíjba vonult a parancsnok

Július elsejétől megbízottként Lőrincz Jenő rendőrparancsnok-helyettes vezeti a kézdivásárhelyi rendőrséget, miután Popa Florin 54 éves korában nyugdíjba vonult. Lőrinczet egyelőre hat hónapra nevezték ki, de megbízása még hat hónappal meghosszabbítható. A parancsnoki tisztségre időközben versenyvizsgát is kiírhatnak, de ennek időpontjáról egyelőre nem tudott pontos választ adni a rendőrségi szóvivő. 

Ismét vizsgáznak a pedagógusok

Holnap, július 20-án 9 órától a Mikes Kelemen-líceumban kerül sor a háromszéki pedagógusok véglegesítő vizsgájának írásbelijére. Erre idén 99-en jelentkeztek 28 szakosodással. Az eredményeket július 27-én teszik közzé, aznap és 28-án lehet fellebbezni, a végleges eredményeket augusztus 4-én közlik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.