Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elhunyt a volt plébános

A romkat.ro tegnap közleményben tájékoztatta a római katolikus híveket, hogy május 25-én Csavar Tibor plébános türelemmel viselt betegség után, szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének. A nyugdíjas plébános életének 65., papságának 39. évében távozott erről a világról, temetése május 30-án 11 órakor lesz Kézdiszentkereszten. A néhai egyházi személyiség Szovátán segédlelkészként, Erdőszentgyörgyön, Kézdialmáson és Görgényüvegcsűrön mint plébános szolgált, 2017-től a székelyudvarhelyi papi otthon lakója volt.

Kiírták az uszodára a versenytárgyalást

Május 25-én este az e-licitatie oldalon az Országos Befektetési Társaság kiközölte a kézdivásárhelyi uszoda építésére kiírt versenytárgyalást. Az uszoda építésére 94,3 millió lejt fordítanak, ez csak a befogadó épület felhúzására vonatkozik, a felszerelések külön tételt képeznek – tájékoztatott Bokor Tibor polgármester. A munkálatra a cégek július 4-én 15 óráig nyújthatják be részvételi szándéknyilatkozatukat, a beérkező ajánlatokat szeptember 27-én értékelik ki.

A hegyet sem tiszteljük

Zsákszámra szedik össze a szemetet a megyei hegyimentők, a turisták az erdőben és a menedékházakban is gondolkodás nélkül otthagyják maguk után a hulladékot. Alkoholos és befőttesüvegek, mindenféle műanyag és PET-palackok szerepelnek a „felhozatalban”, különféle ételmaradékok mellett. A hegyimentők egy konkrét helyszínen, az Ojtoz-tetői menedékháznál tapasztalt áldatlan állapotok okán felhívják a figyelmet, hogy az ételmaradékok a vadállatokat is odavonzzák. „Tiszteletteljesen, de határozottan” kérik a kirándulókat, ne hagyjanak maguk után sehol szemetet. A szolgálat munkatársai ebben az időszakban felkeresik mind a 6, általuk karbantartott menedékházat, ahol szükséges, javításokat is végeznek, hogy a hegyeket járó turisták jó körülmények között pihenhessenek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük