Felhívás!

Még több szükséglakás

Már közel harminc szükséglakásnak való ingatlant, házat vásárolt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, csak a csütörtöki tanácsülésen kettőnek a kifizetését kellett jóváhagyni a tanácsosoknak, 11 korábban beszerzettet pedig ez alkalommal utaltak át a Szociális Támogatási Igazgatóság kezelésébe.

Az általában kisebb értékű, felületű lakások közül kiemelkedik egy frissen beszerzett ingatlan: a Május 1 utcában egy 350 ezer euró értékű, panziónak épült, de rendeltetésszerűen sosem használt épületet vásárolt meg az önkormányzat. (A megvásárlandó ingatlanokat hivatásos értékbecslő értékeli fel.) Itt több lakrész is található, a földszinten pedig ideiglenesen szociális központot tervez kialakítani a polgármesteri hivatal, addig, míg a hátrányos helyzetű övezetek rehabilitációs programjának keretén belül uniós forrásokból megépül az őrkői szociális központ. Az említett programban ugyanis több szociális, szociális-medikális szolgáltatás elvégzésére is szerződtek egyes szervezetek, ezeket kell lebonyolítani a közelben.
Szerepelt még a tanács napirendjén egy Bartalis utcai, 5 áras területen álló, 111 m²-es ház megvétele, valamint az Oltmező úti szociális tömbházakban két megüresedett lakrész rendeltetésének megváltoztatása, szintén szükséglakásokká.

Lassan fedezi a szükséglet mértékét az ingatlanok száma – fogalmazott Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. – Vagyis meglesz annyi lakás, amennyit lebontanak az Őrkőn megvalósítandó területrendezés keretében.

Ugyanezen a tanácsülésen átadtak a Szociális Támogatási Igazgatóság kezelésébe 11 korábban megvásárolt ingatlant: egy kivételével – amelyik Cófalván van – mind Szentgyörgyön található.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.