Felhívás!

Röviden

Illegális autóbontó

Egy 41 éves, lemhényi férfi a háza udvarát alakította át autóbontó-teleppé, csakhogy ehhez nem rendelkezett semmiféle engedéllyel, így 2000 lejre büntették. A Kovászna Megyei Környezetőrség egy ellenőrzés során fedezte fel a 3 gépkocsit, számos alkatrészt, autóajtókat stb., amik a bontásokból származtak. Az illető szerencséje, hogy ez az első kihágása, a bírság mellett betiltották a tevékenység folytatását a megfelelő engedélyek beszerzéséig, június elsejéig pedig fel kell számolnia a telephelyet, szakszerűen eltávolítva a különféle hulladékokat.

Lángolt a gázvezeték

Tegnap útjavítás során vágtak el egy gázvezetéket Kézdiszentléleken, a Néptanács és a Könczei utcák kereszteződésénél. A kiszivárgott gáz lángra kapott, ennek következtében egy kerítés kigyulladt és leégett. A helyszínre két tűzoltóautóval és egy rohammentő kocsival érkeztek a lánglovagok. A gázt elzárták és a tüzet idejében megfékezték. (bb)

Nincs koronavírusos beteg

Jelenleg nincs koronavírussal diagnosztizált beteg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban – közölte szerdán a vezetőség, viszont továbbra is azt tapasztalják, hogy a páciensek félnek kórházba menni. András-Nagy Róbert menedzser elmondta: a Covid19-tesztközpont már három hónapja nem működik, a mobilépületet viszont megtartják, más funkciót kaphat a jövőben. Az igazgató aggasztónak nevezte, hogy nagyon sok beteg későn érkezik a kórházba, amikor betegségük már előrehaladott állapotban van, így több időbe és pénzbe is kerül a kezelésük. Meglátása szerint ez még néhány hónapig így maradhat, viszont arra biztatja a betegeket, hogy panaszaikkal bátran keressék fel a járóbeteg-rendelőt, ne hagyják utolsó percre az ellátást. (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.