Felhívás!

Segítség hallássérülteknek

Segítség hallássérülteknek Kovászna megye

A hallássérültek számára nehézséget okoz a kommunikáció a különféle állami intézményekben, ügyintézés, szolgáltatások igénybevétele során (polgármesteri hivatalok, bankok, ügyvédek, orvosok, gyógyszertárak, postahivatalok, élelmiszerüzletek stb.), a jelnyelvet értő tolmács állandó segítségére szorulnak.

A technológia segítségével igyekeznek kommunikációs hidat kialakítani a hallássérültek és az ép hallásúak között, egy applikáció révén, amely a „hangot a kezeknek” elnevezést kapta. A segítségnyújtás tulajdonképpen abban áll, hogy egy applikációval mobiltelefonos videóhíváson keresztül kérhetik egy jelnyelv-tolmács segítségét.

2021 októberétől idén májusig Kovászna megyében 13, 18–66 év közötti személy vette igénybe a szolgáltatást, amelyet a siketek és nagyothallók országos szövetségének fővárosi szervezete dolgozott ki az Orange alapítvány támogatásával.

Az applikáció az App Store-ból, illetve a Google Play-ből ingyenesen letölhető, regisztrációt követően használható (Voci pentru mâin néven kell keresni.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.