Felhívás!

Röviden

Családos nap Szörcsén

Május 14-én, szombaton lovasíjász-bemutató, középkori harciöltözet-bemutató, hagyományos íjászbemutató mellett gyermekprogramok, vetélkedők is várják az érdeklődőket Szörcsén. A főzőversenyre már lezárult a benevezés. A csapatoknak saját maguknak kell előállítani a tokánybavalókat és a kellékeket. Tombolahúzás is lesz, és még sok meglepetéssel készülnek a szervezők: az Egyenlő Esélyekért Egyesület és a szörcsei Református Egyházközség.

Útlezárás

Szombaton rendezik a 12. Tusnadmarathon nevű futóversenyt Tusnádfürdő és a Szent Anna-tó között. Emiatt 9 és 12 órák között teljes útzárra kell számítani a DN11C országúton a DN12 országúttal való kereszteződéstől a Bálványos Resortig.

Épül a gördeszkapark

A vezetékrendszerek nyomvonalának kiásásával és elhelyezésével megkezdték az ország egyik legkorszerűbb skateparkjának építését Sepsiszentgyörgyön, a Szabó Kati Sportcsarnok mellett. A tervek szerint középhaladó és haladó sportolók számára kialakított gördeszkapályát és pumptracket hoznak létre, de pihenőhelyeket is kialakítanak.

Vigyázat, csalók!

Újabb SMS-ben történő csalásra figyelmeztet a Román Rendőrség. Egyre többen kapnak olyan SMS-t, hogy megnyertek egy állást – amire egyébként nem is jelentkeztek –, és naponta akár 50–2000 euró közötti összeget is kereshetnek. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy senki ne dőljön be ezeknek a kecsegtető ajánlatoknak, az SMS-t adathalász hackerek küldik. Azt tanácsolják, aki ilyen üzenetet kap, azonnal törölje.

Vásár Kovásznán

Május 15-én, vasárnap 9 órától ismét megrendezik a hagyományos és helyi termékek vásárát Kovászna központjában (Sétatér/Dózsa György Park, a Városi Művelődési Ház mellett). A helyi kézművesek és hagyományos termelők Opra-Debreczi Zsombor programfelelősnél jelentkezhetnek a 0757.075.829-es telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.