Felhívás!

Tisztul a megye

Tisztul a megye Kovászna megye

A Tisztítsuk meg Romániát! kampányhoz csatlakozva Málnás község is takarítást szervezett a múlt héten, de ez igazából semmi rendkívülit nem jelentett a község életében, ahol egy évben többször is sor kerül hasonló megmozdulásra. Erre utal az is, hogy a község három falujából még 30 zsák szemét sem gyűlt össze.

Igaz, a folyók, patakok partját ezúttal mellőzték, mert a takarítást az iskolások bevonásával bonyolították le, őket pedig nem lehetett veszélynek kitenni. „Lesz még alkalom ott is elvégezni a munkát” – mondta Szotyori Angéla polgármester. –„De persze ott állandóan újratermelődik: ahogy kicsit többet esik az eső, hozza a víz a partokról bemosott palackokat, rongyokat. Ahogy a főút mellett elhaladók is ki-kidobálnak sörös- vagy üdítős palackokat, de ezek sem díszelegnek ott sokáig…”

A településeken a gyerekek mindenhonnan összeszedték a szemetet a polgármesteri hivatal alkalmazottaival és a közmunkásokkal együtt. Zalánpatakon néhány szülő is csatlakozott hozzájuk.
Korábban Sepsibükszádon is az iskolásokkal együtt takarítottak, de hozzájuk és az önkormányzat alkalmazottaihoz társultak a Babeș-Bolyai Egyetem gyergyói kihelyezett tagozatának egyetemistái, a Pro Szent Anna Egyesület tagjai, a falu lakosai is, így sikerült a község központjától a bálványosi Grand Hotelig vezető, 17 kilométeres útszakasz környékéről 8 tonna szemetet összegyűjteni.

Csernáton Község Önkormányzata május 14-én, szombaton szervez nagyszabású községtakarítást, amelyre várja és elvárja a község minden lakóját. Az eligazítás az alsócsernátoni községháza udvarán lesz 9 órakor. Kesztyűket és egyéb védőfelszereléseket biztosítanak, és a munka végén szeretetvendégséget is tartanak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.