Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Két autó ütközött

Péntek reggel 8 óra körül értesítették a kézdivásárhelyi rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a 121-es számú megyei úton, a gelencei letérőnél közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 58 éves férfi által vezetett személygépkocsi ütközött össze egy 42 éves férfi által vezetett autóval. A baleset nyomán az 58 éves sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás céljából kórházba szállították. Az autóvezetőket megszondáztatták, a teszt eredménye szerint egyikük sem fogyasztott alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult nyomozás. 

Kiugrott a hetedikről

Tegnap délelőtt, fél tizenegy körül, a 112-es sürgősségi hívószámon értesítették a Kovászna megyei rendőröket arról, hogy a megyeszékhelyi Múzsák sétánybeli tömbházak előtt egy holttest hever. A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy az áldozat egy 56 éves nő, aki valószínűleg kiugrott a hetedik emeletről. Nyomozás indult a részletek kiderítése érdekében – tájékoztatott a rendőrség szóvivője. 

Sok a fiatal állástalan

Kovászna megyében februárban a munkanélküliségi ráta 4,28% volt: 809 személy, regisztrált munkanélküliként és 521 talált munkát a munkaügyi hivatal közvetítésével. Az összesen 3647 állástalanból csak 529 részesül segélyben, a többi tartós munkanélküli.

Múlt hónapban 262 személyt alkalmaztak, 113 közülük 45 éven felüli, 42-en 35 és 45 év közöttiek, 20-an 30 és 35 év közöttiek, 87-en 30 év alatti fiatalok. Legtöbbjüknek (144) általános vagy szakiskolai végzettségük van, feleannyi (78) az elméleti középiskolai vagy posztliceális végzettséggel rendelkező. Felsőfokú végzettséggel 22-en találtak munkát, elemi iskolai tanulmányokkal vagy annak hiányában pedig 18-an. A közel négyezer személyből 1138-an, tehát egyharmaduk 25 év alatti fiatal, a második legszámosabb korcsoport a 40–49 éveseké, a többi korcsoport képviselőinek száma 369 és 508 között mozog. Területi megoszlás szerint a megyeszékhelyen és környékén regisztrálták a legtöbb, 1335 munkanélkülit, de közülük csak 137-en kapnak segélyt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük