Felhívás!

Röviden

Autó borult fel

Szerda reggel 6 óra körül riasztották a megyeszékhelyi rendőrséget a 112-es segélyhívón, hogy a 121B jelzésű megyei úton, Árkos és Sepsiszentgyörgy között sérüléssel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 35 éves nő által vezetett személygépkocsi elhagyta az úttestet, majd felborult. A baleset nyomán az autó sofőrje és két utasa, egy 41, illetve 42 éves nő könnyebben megsérült, kórházba kellett őket szállítani. Az autóvezetőt megszondáztatták, nem fogyasztott alkoholt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indított nyomozást az ügyben. 

Két osztály online

A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola és a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum VI. A osztályai tértek át a héten online oktatásra, miután hét nap leforgása alatt három-három diák fertőződött meg a koronavírussal. A megyei tanfelügyelőség szerdai összesítése szerint minden más iskolában jelenléti oktatás zajlik. Múlt pénteken 69 diák és 16 oktató szerepelt fertőzöttként a nyilvántartásban, további hét beteg a kiegészítő személyzet és a nem didaktikai tevékenységet végző alkalmazottak közül került ki. 

Nem nőtt az esetszám

A legfrissebb adatok szerint jelenleg nincs fertőzésgyanús beteg a kórházban, ellenben 60, Covid–19 diagnózissal kezelt beteg fekszik a különböző osztályokon – derül ki a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatásából. A fertőző osztályon 45 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan kaptak csak védőoltást. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos. A sebészeti osztályon 8 eset áll ellátás alatt, ezen páciensek közül senki nem kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. Intenzív terápiás ellátásra hét beteg szorul: hatan kritikus állapotban vannak, egy személy pedig intubálva. A betegek közül csak egy rendelkezik védőoltással. Az elmúlt héten 37, koronavírussal kezelt személy hagyta el a kórházat, és 9 haláleset történt. Az elhunytak életkora 61–93 év között volt, közülük egy beteg kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.