Felhívás!

Sífelszerelést lopott

A sugásfürdői sípályán hétvégén történt incidensről számol be a CovAlpin síiskola: egy Brassó megyei férfi eltulajdonított egy pár, gyerekeknek való sílécet, illetve bakancsot, amit ha nem szolgáltat vissza, lopás miatt indul eljárás ellene.

Több mint valószínű, hogy az 50 év körüli férfi simán megúszta volna az esetet, az buktatta le, hogy miközben saját személyautója felé tartott a sílécekkel és bakancsokkal, megcsúszott a jeges aszfalton, és elesett, ekkor figyelt fel rá éppen a Cov-Alpin Egyesület elnöke.

Tiberiu Andrei Poștoacă Facebook-oldalán számolt be az esetről: „vasárnap este, a sípálya felől érkezve, épp előttem csúszott meg és terült el a jeges aszfalton egy úr. Odasiettem, hogy megkérdezzem, jól van-e, és akkor láttam, hogy a kezében egy pár sárga Fischer sílécet tart, amelyekről azonnal tudtam, hogy az iskolánk tulajdona, ahogyan a 28-as, Salomon márkájú síbakancsok is. Mondtam is neki, uram, az a mi felszerelésünk. Azt válaszolta, igen, tudja, épp az autójáig viszi, hogy próbálja fel a gyereke, és hozza is vissza. Érdeklődtem, hogy síórája van-e egyik oktatónkkal, azt mondta, persze, felpróbálják, és visszahozzák. Gyanúsnak tűnt a dolog, ezért vártam, a távolból figyeltem, miközben lefotóztam az autó rendszámát. Csakhogy az úr elfeledkezett a felszerelésről, és elhajtott. Nem próbáltam megállítani, ha már ő úgy gondolta, hogy egy pár síléc megér neki egy rendőrségi ügyet…”

Az egyesület elnöke azt mondta, meg akarta adni az esélyt az illetőnek, hogy önként szolgáltassa vissza az eltulajdonított holmit, még nem tett hivatalos feljelentést, de a rendőrség tud az esetről, és ha a legrövidebb időn nem kerül vissza a felszerelés, minősített lopásért kell felelnie.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.