Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Lesz tűzijáték, nem lesz mulatság

Óvatosságból nem szervez a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal szilveszteri utcai mulatságot, de lesz tűzijáték, tudtuk meg Antal Árpád polgármester e heti sajtótájékoztatóján. „Nem tudom elfogadni, hogy szilveszterkor kimehet 15 ezer ember az utcára, aztán meg a gyerekek januárban nem mehetnek iskolába. Akkor én ezek után hogyan nézek tükörbe?” – taglalta az okokat az elöljáró. 

Háromszéki az áldozat

Halálos közúti balesetet szenvedett egy 41 éves, Kovászna megyei férfi szerda reggel a 12-es országúton Tusnád és Csíkkozmás között. A járművezető árokba borult autójával, amelyet még sikerült elhagynia, azonban elgázolta egy másik, arra járó személygépkocsi. A balszerencsés sofőr életét már nem lehetett megmenteni.

A baleset reggel 8 óra után történt, a Kovászna megyei férfi éppen Tusnád irányából tartott Csíkszereda felől, amikor elvesztette az uralmát az általa vezetett jármű fölött és az útszéli árokba borult. A balesetet követően a férfi ki tudott szállni az autóból, ekkor azonban elgázolta egy arra járó személygépkocsi, amelyet egy 49 éves, tusnádi férfi vezetett. Az ütközés nyomán a férfi több sérülést is szenvedett, a helyszínre kiérkező mentősök orvosi ellátásban részesítették, megpróbálták újraéleszteni, de életét már nem tudták megmenteni. A másik jármű sofőrjét megszondáztatták, a teszt szerint nem fogyasztott alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás, a hatóságok folytatják a vizsgálódást a baleset okainak és körülményeinek pontos megállapítása érdekében – közölte a Hargita megyei rendőr-főkapitányság. 

Lakás a fiataloknak

„Az RMDSZ támogatja a fiatalokat, segítjük őket a lakhatási kérdés megoldásában, a családalapításhoz szükséges feltételek biztosításában” – nyilatkozta Cseke Attila, a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium vezetője.

„Kovászna városban 16 új lakást építünk. A fejlesztési szaktárca közel 5,4 millió lejjel támogatja a beruházást – tette hozzá. A helyi önkormányzat 549 ezer lej önrésszel járul hozzá az építkezéshez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük