Felhívás!

Ünnepi hangulatban már ma

Csak négy iskolában tartanak órarend szerinti órákat 23-án – tájékoztat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A legtöbb tanintézmény otthoni, karácsonnyal kapcsolatos elfoglaltságot írt elő a diákoknak.

A négy iskola, amely nem tér el a megszokott tanmenettől, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum, valamint a dálnoki, nagyborosnyói és nagypataki általános iskolák.

Legtöbb tanintézmény élt a tanügyminisztérium adta szabadsággal, mely szerint dönthettek arról, hogy december 23-át, az eredeti tanévszerkezetben már vakációs napként szereplő csütörtöki napot hogyan szervezik meg. Jellemzően a karácsonyi ünnephez kapcsolódó non-formális tevékenységeket terveztek be: iskolai ünnepségeket, adventi koszorú melletti énekelést, karácsonyfadíszek alkotását, a gyermekek által készített ajándékok kiszállítását a nélkülöző, rászoruló családokhoz. Másutt csak osztályfőnöki órát tartanak a vakáció előtti utolsó napon, de az Apor Péter Szakközépiskola diákjai például korcsolyázni mennek. Egyes óvodák rövidebb programmal működnek holnap, a sepsiszentgyörgyi Csipike óvoda pedig az unitárius templomban tartandó karácsonyi koncertet szervezett a kicsiknek.

A legtöbb iskola viszont nem hívja be a gyerekeket, ünnepi készülődésre, otthoni tevékenységre biztatja őket, az elkészült anyagokat, azokról a képeket a tanulók osztályaik Facebook-csoportjába, a Google Classroom felületekre, az iskola honlapjára töltik fel, vagy a vakációról visszatérve mutatják be a többieknek.

A tanév szerkezetének novemberi átszabása folytán a gimnazisták és középiskolások számára a vakáció január 3-án ér véget, ők még két hetet lehúznak az első fél­évből, január 10-től visszatérnek az óvodások és elemisták is. A második félév január 17-én kezdődik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.