Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Halálos baleset Szentgyörgy kijáratánál

Egy személy meghalt, egy másik pedig megsérült csütörtök este Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál történt közúti balesetben.

A rendőröket 17 óra körül értesítették, hogy a 12-es országúton, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál sérültekkel járó közúti baleset történt. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Radu Stroe közölte, a balesetben egy 28 éves fiatalember vesztette éle­tét, a másik járművet vezető 40 éves, megyei rendőrségnél dolgozó férfi súlyos állapotban fekszik a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházban. A szóvivő hozzátette, a baleset bekövetkeztekor a rendőr szolgálaton kívül volt, és saját személygépkocsiját vezette. A baleset körülményeit a bűnügyi nyomozás során tisztázzák, egyelőre nem lehet megállapítani, hogy ki tehető felelőssé – közölte Radu Stroe. A rendőrtől vért vettek, hogy kiderüljön, fogyasztott-e alkoholt vagy más tudatmódosító szert, mielőtt volánhoz ült.

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója a sajtónak elmondta: a balesetben sérült férfi állapota stabil, az ortopédián kezelik. A kórházban vért vettek az alkoholszint megállapítására, az eredmény egy hét múlva lesz meg, azt egyenesen a rendőrségre küldik. 

Mozgásban a vírus

Bár összességében nézve a múlt hetinél (279) több, 289 óvodai csoport és iskolai osztály fog e héten jelenléti oktatásban tanulni, és csak 17 online (a 27 helyett). Néhány korábban „zöld” településen a 3-as határérték fölé nőtt fertőzési mutató okoz kellemetlenséget a pedagógusoknak, szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Ez a helyzet Zabolán, Vargyason, Málnás községben. Kőröspatakon, Kommandón és Bardocon pedig, ahol korábban is az említett határértéknél nagyobb volt az incidencia, az egyes tanintézményeken belüli magas (min. 60%-os) átoltottság mégis megengedi a jelenléti oktatást. Ehhez képest a fertőzési mutató 3-as alá csökkenése tette lehetővé a személyes jelenlétet a baróti tanintézményekben és a Barót környéki falvakban, Sepsibükszádon, Hidvégen és Uzon község településein.

Egy-egy diák megbetegedése miatt külön osztályok kényszerültek otthoni tanulásra amúgy „zöld” iskolákban, ez a helyzet a Székely Mikó Kollégium egyik ötödikjével, illetve egy bodzafordulói általános iskolában. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük