Felhívás!

Az önkéntesek igazi hősök

Az önkéntesek igazi hősök Kovászna megye

December 5-e az önkéntesség világnapja. A világon közel egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet, mint a gazdasági és társadalmi fellendülés hatékony eszköze.

Grüman Éva önkéntes és önkéntes-koordinátor évek óta foglalkozik fiatalokkal, felnőttekkel, akikkel különböző önkéntes munkát végeznek itthon és külföldön egyaránt. Mint mondta, az igazi hősök köztünk élnek, ma őket ünnepeljük, az önkénteseket, akik példát mutatnak az egész közösségnek, hiszen nap mint nap a legnagyobb kincsüket adják: az idejüket.

– Köszönettel és hálával tartozunk mindazoknak, akik önkéntes tevékenységet végeznek, hiszen a megyében kifejtett ifjúsági, civil élet példaértékű az egész ország számára – mondta.

Az InnoEdu – Innováció a Felnőttoktatásban Egyesület elnöke kifejtette: annak ellenére, hogy az emberek bizonytalanságban éltek, és folyamatosan szigorítások voltak, az elmúlt évben a civil szervezetek mégis azon dolgoztak, hogy minél több programot tudjanak megvalósítani. A tavalyhoz képest az idén már sokkal több lehetőség adódott mind helyi, mind nemzetközi szinten. Továbbra is arra buzdítanak mindenkit, hogy próbálja ki az önkéntességet, ahol életre szóló barátságok kötődnek, valamint az egyedi tapasztalatszerzés hozzásegít ahhoz, hogy ha kis lépésekben is, de pozitív változást hozzunk a társadalomban.

Grüman Éva rámutatott: idén indult egy újabb finanszírozási ciklus az Erasmus+ területén, amely az által az Európai Bizottság az oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogatja, és a 2021–2027 közötti programszakasz költségvetésére több mint 26 milliárd euró támogatást fogadtak el. A következő 7 évben a befogadásra, környezetvédelemre és a digitalizációra fektetik a hangsúlyt. Egyik céljuk a jövőre nézve, hogy még ismertebbé tegyék a programot a háromszéki fiatalok körében. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy továbbra is tájékoztassák az érdeklődőket a helyi és nemzetközi önkéntességi lehetőségekről.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.