Felhívás!

Röviden

Villámgyorsan ellenőrizhető

A romániai távközlési hálózatok különleges osztálya (STS) október 22-én üzembe helyezte a Check DCC elnevezésű alkalmazást a Covid19-védettségre vonatkozó digitális tanúsítványok ellenőrzésére. A szolgáltatás honlapjának címe: certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Az applikáció interneten és mobiltelefonon is hozzáférhető, elérhető román és angol nyelven. A tanúsítvány QR-kódjának számítógépes beszkennelésével a Check DCC digitális adatbázis segítségével ellenőrzi azt, hogy a tulajdonosnak hiteles, érvényes vagy ép az igazolása. Az illetékesek hangsúlyozzák, a Check DCC applikáció nem rögzíti, nem tárolja az egész Európai Unióban érvényes digitális tanúsítványok személyi adatait. A román hatóságok felhívják a figyelmet, a Check DCC az egyetlen hivatalosan elfogadott eszköz arra, hogy Románia területén alkalmazzák az európai uniós rendszabályokat a Covid19 elleni védettség ellenőrzésére, igazolására vonatkozóan. A cél az, hogy a koronavírus-világjárvány idején a szabad mozgást, szabad utazást elősegítsék. A Check DCC alkalmazását a bukaresti kormány 2021. évi 68-as számú rendelete hivatalosítja. (bl)

Csak előjegyzéssel a városházán

Sepsiszentgyörgy önkormányzata újból bevezeti az előjegyzést a hivatali ügyintézésnél, így mától a hivatal irodáiba kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpontfoglalással lehet bejutni. Előjegyzést kérni a 0267.316.957-es központi telefonszámon lehet. Az anyakönyvi hivatal a 0267.318.144-es telefonszámon érhető el. Az intézkedést a koronavírus-fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében rendelte el az önkormányzat.

Elő ecsetekkel, kamerákkal!

A Szentléleki Ifjúsági Szervezet rajz-, festmény- és fotóversenyt hirdet Ősz, ahogy én látom! címmel. Korhatár nélkül várják a műveket október 31-ig, amelyeket a SZISZ Facebook-oldalára privát üzenetben vagy a szisz2021@gmail.com e-mail-címekre lehet beküldeni. Egy személy legfeljebb három művel jelentkezhet, de mindhárom lehet fénykép, rajz vagy festmény is. A díjazásnál a három kategória együtt versenyez majd. (bb)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.