Felhívás!

RÖVIDEN

Halálos összecsapás a legelőn
Április 25-én délben a 112-es segélyhívó számon riasztották a bodzafordulói egyenruhásokat, hogy verekedés zajlik. A hívó fél egy zágonbárkányi nő volt, aki azért telefonált, mert 66 éves férjét épp egy ismerőse ütlegelte Szaramás és Nagypatak határában. A törvény emberei azonnal a helyszínre siettek, és megállapították, hogy a verekedők egy legelő használata miatt szólalkoztak össze, innen indult az adok-kapok. Eredetileg az áldozatot a brassói sürgősségi kórház idegsebészeti osztályára szállították kezelésre, ott halt meg május 8-án. A korábbi besoroláshoz képest a tettest most halált okozó testi sértés miatt állítják törvény elé. 

Heti sürgősségek
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a május 1. és 8. közötti időszakban 663 esetet láttak el, közülük 191 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 39 szív- és érrendszeri, 49 ideggyógyászati, 191 belgyógyászati, 97 gyerekgyógyászati, 44 nőgyógyászati, 40 pszichiátriai és 89 ortopédiai sürgősség, illetve 82 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 15 szülést bonyolítottak le, 8 lány és 7 fiú jött a világra. Erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 6 személy jelentkezett, szakembereik összesen 6, ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben. 14 személy kereste fel a sürgősségi osztályt kullancscsípés miatt. 

Könnyű baleset
Hétfőn egy 26 éves gépkocsivezető sietsége miatt rongált meg egy taxit a megyeszékhelyen. A Vasile Goldiş-on hajtott a Şaguna irányába, amikor az előtte haladó taxis megállt, hogy letérhessen balra, a László Ferenc utcába, és belerohant. Az ütközéstől könnyen sérült a taxisofőr és az utasa. 

Forgalmi bűncselekmény
20 éves nagyajtai fiatalember ellen indult eljárás, mert rábizonyult, hogy vasárnapra virradóra kőnek vezetett egy személygépkocsit. Nem értesítette a rendőrséget, és nem kért javítási engedélyt, ráadásul kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.