Felhívás!

Általános sztrájk

Általános sztrájk Kovászna megye

Béremelésért sztrájkoltak tegnap a környezetvédelmi őrség alkalmazottai, és eltökéltek, hogy addig folytatják tiltakozó akciójukat, ameddig a kormány meg nem hallja a hangjukat.

Fehér, A4-es ívre írt „Általános sztrájk május 10-től meghatározatlan ideig” -felirat fogadta tegnap az ügyfeleket a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség sepsiszentgyörgyi székhelyének bejáratánál, miután az intézmény munkatársai is csatlakoztak az országosan meghirdetett tiltakozóakcióhoz. Lucian Florin Cândea főfelügyelő érdeklődésünkre elmondta, a nagy elégedetlenséget elsősorban az alacsony fizetések okozzák, legutóbb 2009-ben volt bérkiegészítés. Rámutatott, jelen pillanatban a szakágazatban a környezetvédelmi őrségnél a legkisebbek a fizetések.

Április 26-án tartottak már egy kétórás figyelmeztető sztrájkot, de a helyzet azt követően sem javult, így most abban reménykednek, hogy az általános sztrájk arra készteti majd a szaktárca vezetőjét, hogy átgondolja a dolgokat, és meghallgassa igényeiket. (Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter tegnap elismerte, hogy az ágazatban aránytalanok a bérek – szerk.)
Az általános sztrájk ideje alatt a környezetvédelmi őrség alkalmazottai nem dolgoztak, és nem foglalkoztak az ügyfelekkel sem, vagyis „még telefonhívásra sem válaszoltak”. Kizárólag egy véletlenszerű környezetszennyezés esetén függesztenék fel ideiglenesen a munkabeszüntetést, hangsúlyozták.

A környezetvédelmi őrség szakszervezetének közleménye szerint „megmagyarázhatatlanul” nagy különbség van aközött, mekkora jelentőséget tulajdonítanak globális szinten a környezetvédelmi problémáknak, valamint aközött, ahogyan Romániában kezelik a környezetünk védelméért dolgozó szakembereket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.