Felhívás!

Kölcsön kölcsöntörlesztésre

Kézdivásárhelynek több banki hitele van, ezek zömét az ipari parkok létesítéséhez vették fel. Korábban már felmerült, hogy előnyösebb lenne új hitelkonstrukcióba belemenni, és újrafinanszírozni a kölcsönöket. Erre a városatyák a tegnapi rendkívüli tanácsülésen rá is bólintottak.

A kézdivásárhelyi önkormányzatnak több hosszú kifutási idejű hitele van. Egyet azért vettek fel, hogy meg tudják vásárolni a volt fakitermelő vállalat területét, a többi meg az ipari parkok létesítéséhez volt szükséges. Időközben a kamatlábak módosultak, a város vezetése meg jobbnak látta, ha újrafinanszírozási lehetőségek után néz, és kaptak is a mostaniaknál kedvezőbb ajánlatot.
A Román Kereskedelmi Bank ajánlata tűnt a legkedvezőbbnek, ugyanis újrafinanszírozás esetén a kamat körülbelül 600 ezer lejjel lesz kisebb – tájékoztatta a tanácsosokat Bokor Tibor polgármester a tegnap reggeli rendkívüli ülésen, ahol emiatt kellett módosítani a költségvetést.

A büdzsé más vonatkozásban is változott: 244 ezer lej támogatást kapott a kézdivásárhelyi kórház a New Fashion készruhagyártól, ami egy nagy értékű pályázat tízszázalékos önrészét fedezi. Kiadásról is muszáj volt dönteni: a polgármester tájékoztatása szerint a napokban a városnak ki kell fizetnie egy 243 ezer lejes környezetvédelmi bírságot, mivelnem teljesítette a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó európai uniós elvárást.

Az összeget annak ellenére ki kell fizetni, hogy a Gosp-Com Kft. a maga részéről szintén 80 lej pluszilletéket penget le egy tonnányi szemét után, ugyancsak a szelektív hulladékgazdálkodás hiányossága miatt. Bokor Tibor szerint a környezetvédelmi ügynökség felé most már egymillió lej körüli összeget utalnak évente. A költség módosítását a tanácsosok egyhangúlag elfogadták. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. május 11., 17:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Kezdin az oroszfalvi vasutattjaro elotti korforgalomban az iden mar KETSZER foltoztak ugyan azt a godrot ,de ismet eltunt az aszfalt belole.Hitvany munkat vegzo ceg,es felelotlen polgarmesteri hivatal,meg meddig lopjatok a penzunket?

 • User
  Dátum: 2017. május 13., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Háromszor veszi ezt kenden vissza – mondja az oroszfalvi vasúti átjáró előtt, a mai Ludas Matyi. A rendetlen foltozás egy elcsapott libapásztortól származhat csakis.