Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Korlátozzák a beteglátogatást

Hétfőtől teljesen felfüggesztették a betegek látogatását a megyeszékhelyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház aneszteziológia- és intenzívterápia- (ATI) osztályán. Az intézmény vezetősége közölte, a döntés a Kovászna megyében egyre növekvő koronavírusos esetek számával áll összefüggésben. Az intenzív terápiás osztályt idén április 26-tól nyitották meg a látogatók számára, az azóta eltelt négy hónap alatt közel 90 látogatási kérést nyújtottak be; ez a lehetőség most megszűnt.

Ügyintézés

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai szerdán 16 és18 óra között Papolcon, a polgármesteri hivatal irodájában (a kultúrotthon épületében) fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben, dossziék összeállításában.

Baróton a prefektus

Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa augusztus 25-én, szerdán 11 órától meghallgatást tart a baróti polgármesteri hivatalban. Az audienciára a városháza titkárságán (0267.377.507) vagy Demeter Zoltánnál (0746.089.140) lehet feliratkozni.

Ittasan vezetett

Vasárnap este 8 óra tájékán Uzon területén a közlekedéseik járőrszolgálatuk teljesítése közben ittas vezetőt azonosítottak a 103B jelzésű megyei úton egy gépjármű kormányánál. Megszondáztatták, és kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, 0,68 mg-ot mértek a leheletében. Erre bekísérték vérvételre, nevére bűnügyi dossziét állítanak össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük