Felhívás!

Röviden

Nyoma sincs a vírusnak

A szerda déli adatok szerint se fertőzésgyanús, se koronavírus-diagnózissal kezelt beteg nem fekszik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Az elmúlt egy hónapban nem ápoltak fertőzött beteget az intézményben. Július 28. és augusztus 4. között egy olyan páciens sem feküdt, vagy hagyta el a kórházat, akit Covid19-cel kezeltek volna. Ugyancsak ebben az időszakban egyetlen haláleset sem történt a kórházban, amely összeköthető koronavírussal való fertőzéssel. (bi) 

Lomtalanítás Erdővidéken

Mától augusztus 20-ig lomtalanítást végez Erdővidéken a Tega Rt. Ma Középajtán, pénteken Nagyajtán, 9-én, hétfőn Baróton, 10-én, kedden Felsőrákoson, 11-én Bibarcfalván és Bodosban, 12-én Köpecen és Miklósváron, 13-án Vargyason, 16-án Bardocon és Erdőfülében, 17-én Székelyszáldoboson és Olaszteleken, 18-án szerdán, 19-én Magyarhermányban és Kisbaconban, 20-án pedig Szárazajtán és Uzonkafürdőn gyűjtik össze a háztáji lomokat és üveghulladékokat. Az elektronikus hulladékok (televíziók, háztartási gépek, számítógépek) értékét levonják a számlából, és 5 kg leadott üveghulladékért 0,5 liter sör jár, míg a bútorokat, matracokat, használt ruhákat, textíliákat, feleslegessé vált abroncsokat, egyéb tárgyakat ingyenesen szállítják el. (böjte) 

Négy autó ütközött

Közúti baleset történt kedden délután a 112-es megyei úton, Illyefalva területén. A balesetben négy jármű volt érintett, három személy megsérült. A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint egy férfit és egy nőt kellett kórházba szállítani. (fá) 

Fele sem ment át

Közzétette a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség a tanári versenyvizsga-óvások utáni eredményeket. A 334 beiratkozott személy közül 163-an, azaz 48,80 százalék írt 7-esnél nagyobb jegyet. 131 vizsgázó 5–6,99 közötti eredményt ért el, 40-en pedig az 5-öst sem írták meg. A rendes tanári állás megszerzéséhez legalább 7-es jegyre, a helyettes pedagógusi állások elfoglalásához legalább 5-ös jegyre van szükség. A helyeket tegnap osztották el a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotájában. (fá)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.