Felhívás!

Röviden

Gyorsabban jutnak laboreredményeikhez

Július 1-jétől a megyei sürgősségi kórház lehetővé tette, hogy a betegek online is megtekinthessék a hisztopatológiai (a daganatok diagnosztikájához szükséges) és más laboranalízisek, PCR-tesztek eredményeit a kórház honlapján, természetesen bizonyos biztonsági lépések megtétele vagy egy QR-kód alapján. Az eredmények le is tölthetők a honlapról. (bt) 

Lefülelt sofőrök

Szerdán, hajnali 2 óra körül a kovásznai rendőrök egy 62 éves férfit észleltek, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezetett egy személygépkocsit Zabolán. A férfi leheletében 0,64 mg/l légalkoholszintet mértek, majd vérvételre kísérték a pontos alkoholszint megállapítása érdekében. Kedden délután fél három körül a zabolai rendőrök egy 20 éves férfit állítottak meg, aki Romániában érvényes gépjárművezetői engedély nélkül vezetett egy személygépkocsit a falu területén. Az ügyben bűnügyi kivizsgálás indult. (fá) 

Feketén taxizott

Kedden reggel a sepsiszentgyörgyi rendőrség munkatársai a 13E országúton, Árapatak területén tetten értek egy 48 éves férfit, aki érvényes taxiengedély vagy bérfuvarozáshoz szükséges dokumentumok birtoklása nélkül, díj ellenében nyújtott taxiszolgáltatást. A sofőrt 1000 lejre bírságolták a hatóságiak, ugyanakkor elrendelték a jármű használati jogának 6 hónapra történő felfüggesztését, valamint a forgalmi engedély és a rendszámtáblák visszatartását is. (fá) 

„Az azonnal azonnalt jelentsen!”

Nagy előrelépésként értékelte Tamás Sándor megyetanácselnök a tegnapelőtt elfogadott sürgősségi kormányhatározatot, amely lehetővé teszi az azonnali beavatkozást a veszélyesnek minősülő medvék esetében, és decentralizálja az erre vonatkozó döntést. Ennek értelmében azonnali hatállyal, helyi szinten dönthet a veszélyes egyedekről egy helyi szakértői csoport. „Hosszú távú, tartós megoldásként pedig az állományszabályozásra is lehetőség kell nyíljon” – vélte az elöljáró. (f) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.