Felhívás!

RÖVIDEN

Képzőközpont épül
Kovászna Megye Tanácsának tegnapi soros ülésén tanácshatározattal átadták a Művészeti és Népiskola kezelésében levő málnásfürdői kezelőközpont épületét az Országos Befektetési Társaságnak, hogy kormányfinanszírozással korszerű gyógyturisztikai képzőközpontot építsenek. <<

Apáca címeréről döntött a kormány
Az RMDSZ javaslatára hivatalosította a kormány a történelmi Erdővidékhez tartozó, Brassó megyei Apáca címerét, jelentette be Cseke Attila közigazgatási miniszter. A szaktárcavezető rámutatott: a település a tizenhatodik azok sorában, amelyről az RMDSZ kormányzati szerepvállalása óta döntött a kormány. Apáca címerén három szimbólum található, a település nevét adó Apáczai Csere Jánosra emlékeztető könyv, az egykori vár és a húsvéti hagyományra utaló kakas. <<

Forgalomkorlátozás a Szent Annáig
Ma délelőtt és délután is útlezárás lesz a 113A jelzésű, Szent Anna-tó felé vezető megyei úton, tudtuk meg a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Club közleményéből. Az érintett szakaszon hivatalos autós edzést tartanak, ezért 11 és 13.30, illetve 14.30 és 18 óra között lezárják a közúti forgalom előtt az utat, nézők sem vehetnek részt.

Indulnak a Napvonatok
Június végén indítja be a Román Vasúttársaság (CFR) az úgynevezett Napvonatokat, amelyek Szatmárnémetiből indulnak, és a végállomásuk Mangalia lesz. A mintegy húszórás vonatútra már lehet je­gye­ket váltani a CFR honlapján: az első osztályú ülőhely 177,55 lejbe kerül, a másodosztályú jegy 124 lej. A hálófülkés utazás 175 lej a négyágyas, 160 lej a hatágyas fülkékben. Ha valaki egyedül utazna hálófülkében, akkor 333,65 lejt kell fizetnie az utazásért. Az árak a diák- és nyugdíjas jegyek mellé járó kedvezmények szerint változhatnak. 

Kevés koronavírusos beteg van
Egyre kevesebb a koronavírusos páciens a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, a beutaltak közül senki nem kapott oltást. A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint, jelenleg 8 fertőzésgyanús és 6 igazoltan új koronavírussal fertőzött beteget látnak el az egészségügyi intézményben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.