Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Segítő kéz telefonhívásra

A Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából dicséretes kezdeményezés indult Sepsiszentgyörgyön: a megyeszékhelyi önkéntes csapat segítő kezet nyújt minden rászorulónak, a bevásárlástól a megnyugtató beszélgetésig vállalnak különféle jótékony cselekedeteket.

Hirdetés
Hirdetés

Székely Róbert önkéntes koordinátor elmondta, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi önkéntes csapata telefonhíváson várja a felkéréseket azoktól a személyektől, akik mozgásképtelenek, segítségre szorulnak, idősek, netán lelki bajokkal küzdenek, vagy egyszerűen csak egy jó beszélgetésre vágynak.

– Minden kedden és csütörtökön 18 és este 20 óra között aktív a 0743.408.028-as telefonszám, amelyiken segítséget kérhetnek ezek a személyek. Nem csak fizikai segítségre kell gondolni, néha pszichológus, pap is válaszol majd a hívásokra, lelki, szellemi támogatást is nyújtunk, ha erre van szükség. Körülbelül egy hónapja működik ez a kezdeményezés, és máris számos érdekes megkeresést kaptunk. Volt, aki csak arra vágyott, hogy újságot olvassanak neki, de már kutyasétáltatás miatt is felkerestek, továbbá egy személy, aki nehezen mozgott, arra kérte önkénteseinket, hogy a pincéjéből hozzanak fel pár finomságot, de akadt olyan hölgy is, aki azt szerette volna, ha hetente 1-2 alkalommal eljönne hozzá valaki beszélgetni – avatott be a részletekbe Székely.

A telefonhívást regisztrálják, ezt követően a csapat megbeszéli, hogy mikor, hogyan kivitelezhető a kérés, és iparkodnak eleget tenni a megkeresésnek, kiosztják a feladatot a csapattagok között. Kérdésünkre, hogy visszaélésektől tartanak-e, Székely rámutatott, hogy „ez is benne van a pakliban”, de iparkodnak kiszűrni ezeket a hívásokat.
Aki önkéntesként részt venne ebben a programban, a fent említett telefonszámot tárcsázza. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük