Felhívás!

Megújul és bővül a belgyógyászat épülete

Megújul és bővül a belgyógyászat épülete Kovászna megye

Felújítják és bővítik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház régi épületét. A belgyógyászatnak, nefrológiának, szemészetnek és ideggyógyászatnak helyet adó épületet 861 négyzetméterrel növelik.

Az átszervezést követően a meglévő osztályok mellett itt kap helyet a rekuperációs és rehabilitációs osztály, valamint ugyancsak újonnan hoznak létre majd egy intenzív terápiás osztályt is az ideggyógyászat keretén belül. Megújul a szemészet műtőblokkja is. Elköltöztetik az épületből a radiológiát és a mágneses rezonancia képalkotó laboratóriumot. A jelenlegi 126 ágy helyett 161 ágy lesz az osztályokon.

„Növelni tudjuk az ágyak számát, új szolgáltatásokat hozva létre. A nefrológia-dialízis osztályon 12 hely lesz, és külön helyszínen fog majd működni, míg az ideggyógyászat keretén belül intenzív terápiás osztályt hoznak létre 7 hellyel. Új, funkcionális műtőblokkot alakítunk ki a szemészetnek. Terveink szerint létrehozunk egy érfestésre alkalmas szekciót is” – tájékoztatott András-Nagy Róbert, a kórház menedzsere. Mint elmondta, 36 hónapos határidőt kapott a kivitelező cég a munkálatok elvégzésére, 2023 novemberére kell elkészülni a teljesen felújított és kibővített épülettel. 

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások