Felhívás!

RÖVIDEN

Friss állások
Újabb állásokat írtak ki a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznál. Most orvosokat és labor-személyzetet keresnek: két orvost a sürgősségre, egy orvost és egy rezidenst a reumatológia, illetve fertőző osztályra és egy belgyógyász szakorvost. Ugyanakkor hirdetnek egy főkémikusi állást, és két másik biokémiai szakemberre is igény van. 

Babafotózás
Négy évvel ezelőtt indította a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sűrgősségi Kórház és a Bóbita Photo a közös babafotózást azokról a babákról, akik a kórházban születtek. A partnerség révén több ezer babát fotóztak le, de a szolgáltatás tavaly szünetelt a koronavírus járvány miatt. Most azonban jó hírt közölt a vezetőség: újraindul a fotózás, így azok a kismamák, aki szeretnék, már a kórházban kérhetik, hogy babájukról profi fotó készüljön. Az első fénykép a Bóbita Photo és a kórház partnersége révén minden újszülött számára ingyenes, de lehet kérni további fotós összeállítást is. A fényképezést megfelelő óvintézkedések mellett profi csapat végzi a születés után, mihelyt anyuka és baba együtt vannak. 

Visszatérhetnek az apák is
Országos szinten bizonyos kórházakban újraindult az apás szülés, van ahol dúlák és hozzátartozók is bemehetnek a szülőszobába. Háromszéken is tervezik a lazítást, néhány hét múlva itt is visszatérnek a korábbi állapotokhoz. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, a koronavírus-járvány miatt több mint egy éve szünetel az apás szülés, senkit nem engedtek be a szülő nők mellé, viszont ez itt is megváltozik a közeljövőben. András-Nagy Róbert igazgató elmondta: született egy ajánlás az országos közegészségügy részéről, hogy milyen körülmények között lehetnek jelen mások is a szülésnél, a kórház munkatársai pedig hét végéig kidolgozzák a pontos metodológiát. A neonatalógia és a szülészet osztály vezetője, illetve a járványügyi szakemberek már azon is ügyködnek, hogy biztosítani tudják a megfelelő helyet, körülményeket ahhoz, hogy újra elindíthassák ezt a szolgáltatást – mondta András-Nagy Róbert. (bi) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.