Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Tavaszi szemétszedés
A Bod Péter Diákszövetség és a Magyar Ifjak Kézdiszékért ifjúsági egyesület, közösen az országos útüggyel szemétszedési akciót szervezett kedden Kézdivásárhely és Katrosa között. Mintegy 20 fiatal vett részt, és 12 kilométernyi szakaszról szedtek össze szemetet. „A MIK és a BPDSZ fontosnak tartják a klímaváltozás jelenségét, és ezért is szerettek volna még a tavaszi vakációban tenni környezetünk tisztasága érdekében. A fiatalok remélik, hogy a közeljövőben is tudnak hasonló akciókat kezdeményezni az utászokkal társulva” – fogalmaztak az ifjak. (BB) 

Az internetes csalások ellen
Kampányt indított a Román Rendőrség az internetes csalások megelőzése, adott esetben leleplezése érdekében. Az áprilisban kezdődött kampány célja, hogy felvilágosítsák a lakosságot a helyes kártyahasználatról, illetve arról, hogy milyen veszélyek fenyegetnek internetes vásárlás közben. Azt ajánlják, sem eladáskor, sem vásárláskor ne adják meg az emberek a bankkártyájuk adatait, ha mégis online fizetnek, csak megbízható üzletek esetében tegyék a legjobb futárszolgálat által. Az online adás-vételkor gyakran különböző felületeket használnak a csalók, hogy pénzt csaljanak ki a vásárlókból, így nem ellenőrzött oldalakra irányítják át őket, és automatikusan mentik a kártya adatait, illetve különféle jelszavakat is. Ezért fontos, hogy a vásárlók senkinek ne adják meg a PIN-kódjukat, illetve a bankkártya hátlapján lévő CVV2/CVC2 kódokat, a mobiltelefonos applikációhoz használt jelszavakat, ne nyissanak meg ismeretlenektől, gyanús e-mail címekről érkező leveleket, és ne töltsenek le gyanúsnak tűnő applikációkat sem. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 6., 9:36
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Hírtelen mindenki David Attenborough meg Al Gore lett.. klímaváltozás, s hasonló nagy szavak. Szép és jó a szemétszedés, mert berondít a sok szemét, de a klimaváltozást nem ez állítja meg, nem kell keverni a szezont a fazonnal.