Felhívás!

Röviden

Lehajtott az útról, és felborult
Vasárnap 18 óra körül értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a 121A jelzésű megyei úton, Sepsikőröspatak közelében sérültekkel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkezve a rendőrök megállapították, hogy egy 32 éves nő elvesztette uralmát az általa vezetett személygépkocsi fölött, elhagyta az úttestet, majd felborult. Az eset nyomán a sofőr és a mellette utazó 31 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért orvosi kivizsgálás céljából kórházba szállították őket. Az autóvezető megszondáztatása nem volt lehetséges, ezért vért vettek tőle az alkoholszint megállapítása érdekében. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás. (fá) 

Betörtek az iskolába

Három – 9 és 11 év körüli – gyereket gyanúsítanak azzal, hogy a múlt hétvégén betörtek az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskolába, ahol tetemes kárt okoztak, és különféle javakat el is vittek – számolt be a megyei rendőrség. A gyerekek a kazánházba hatoltak be, és az ott talált kulcscsomóval jutottak be a fő épületbe, ahol aztán randalíroztak. Tanszereket és tankönyveket loptak el, de rongálásukkal 4000 lejre rúgó kárt okoztak. Többek között tönkre tették a tanári szobában levő kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt, fűtőtestek csöveit szaggatták le, illetve három poroltót is kiürítettek. A gyanúsítottakat az iskola biztonsági kamerájának felvételei alapján azonosították, az ügyet pedig átadták a megyei gyermekjogvédelemnek, illetve az ügyészségnek. 

Vadkárok Háromszéken

Idén Torján, Esztelneken és Zágonban okoztak gondot a medvék, ahol gazdaságokba bemerészkedve juhokat, kecskéket pusztítottak el – tájékoztatta lapunkat Gheorghe Neagu. A megyei környezetvédelmi hivatal vezetője rámutatott arra is, hogy a háromszéki vaddisznóállomány jelentős mértékben fertőződött az afrikai sertéspestissel, ezért számos elhullást jeleztek a hivatalnak, és ebből kifolyólag vaddisznók okozta károkra nem is kapnak panaszt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 13., 16:50
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Egyre tobb a panasz Kezdin az nagyuzletek korul koldulo [sokszor eroszakoskodo] ;hatranyos helyzetuekrol!!![PC}.Az “onkormanyzat” tehetetlen,szemet huny,a rendorseg nem lassa, a gyermekvedelem csak az irodaba kavezik!!! Megvarjak amig tetlensegig fajulnak a dolgok??? Vigyunk magunkkal konnyfakaszto sprayt -onvedelemre???