Felhívás!

RÖVIDEN

Kevesebb állásajánlat
Továbbra is csökkenő tendenciát mutat a meghirdetett állások száma Kovászna megyében, jelenleg mindössze 170 munkahelyet kínálnak a különböző cégek, intézmények. A legtöbb állás az egészségügyben van, ezen kívül továbbra is a szakképzetlen munkásoknak ajánlott helyekből hirdettek a legtöbbet, közel húszat építkezésben, csomagolóiparban. Szakképesítéssel kőműveseket, hegesztőket, ácsokat és asztalosokat, valamint árumozgatókat keresnek, de elárusítóknak, kereskedelmi dolgozóknak is van hely. Közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára továbbra is alig akad szabad munkahely: mindössze két designert keresnek Háromszéken. Az állásokról érdeklődni a járványhelyzetre való tekintettel a 0267.312.157-es telefonszámon lehet. 

Háromnegyed már törlesztett
Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának adatai alapján március 31-ig az adófizetők 75%-a már törlesztette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingat­lan­adó értékét. Ugyanakkor a lakosság 60 százaléka a járművek utáni adót is befizette, közölték. A helyi adók befizetési határideje március 31-e volt az első félévre, valamint azok, akik eddig az időpontig a teljes összeget törlesztették, 9%-os kedvezményben részesültek. A második félévi adók és illetékek kifizetési határideje szeptember 30-a. Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának közpénzügyi igazgatósága továbbra is ajánlja a www.ghiseul.ro használatát a jogi és a magán személyek részére egyaránt. Az online felület segítségével nemcsak az adókat és illetékeket lehet befizetni, de lehetőség van az aktuális tartozások és kifizetendő értékek ellenőrzésére is. 

Élelmiszer a rászorulóknak
Működik az Izsák Művek Egyesület és a Carrefour üzletlánc közös programja, amely által élelmiszert gyűjtenek rászorulóknak. Azok a vásárlók, akik letöltik az áruházlánc alkalmazását, és vásárláskor használják, pontokat kapnak, amiket az Act for Good menüben használhatnak fel különböző egyesületek támogatására. A hét elején 15 doboz adományt vitt az egyesület vezetője, Izsák Arnold a hidvégi idősek otthonába. A dobozokban tizenegyféle alapélelmiszer található. Az adományozás nem ért véget, a következő napokban mintegy 30 dobozt visznek más intézményekhez is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.