Felhívás!

Gyerekek is fekszenek kórházban

Gyerekek is fekszenek kórházban Kovászna megye

Ismét nagyon megnőtt a kórházban fekvő, koronavírussal fertőzött személyek száma, olyanok is akadnak, akik megkapták a védőoltás első adagját, de az nem volt elegendő, így súlyosabb állapotban kerültek be.

A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg 13 fertőzésgyanús pácienst, illetve 75 bizonyítottan koronavírussal fertőzött személyt ápolnak, köztük két kiskorút. A Covid fertőző osztályon 56 páciens fekszik, a nefrológián egy beteg. Állapotuk súlyos vagy nagyon súlyos, aszimptomatikus eset nincs – közölték az orvosok. A Covid sebészeti osztályon nyolc személy fekszik: hatan a sebészeten (1 Kovászna megyei és 5 Brassó megyei páciens), ketten az ortopédián (1 Kovászna és 1 Brassó megyei).

Intenzív terápiás ellátásra összesen 11 beteg szorul, egy gyanús eset kritikus állapotban, a fertőzöttek közül pedig hatan kritikus állapotban vannak, négy személy esetében intubálásra is szükség volt. A tájékoztatás szerint a fertőzött páciensek közül heten kapták meg a Covid–19 elleni védőoltás első dózisát, ami nem volt elegendő a koronavírus elleni védettség kialakulásához.

Egy hét alatt 50 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid–19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 12 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 40 és 85 év közötti volt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások