Felhívás!

Utca vagy tér?

Utca vagy tér? Kovászna megye

Barót legutóbbi, márciusi soros ülésén az egyik fiatal tanácsos, Ráduly Róbert merőben szokatlan felvetéssel fordult a városvezetéshez: azt kérte, hogy amennyiben az lehetséges, Baróton fordítsanak több figyelmet az utcanévtáblákra, pótolják azokat.

Az utcanévtáblák vagy hiányoznak több helyen, vagy a meglévők már nem látszanak, ezért idegeneknek nehéz tájékozódni Baróton – hangoztatta a tanácsos. Mint mondta, többen panaszkodtak, például a futárszolgálatok sofőrjei is, hogy nehezen találnak meg bizonyos utcákat a településen, de ez a helyzet a helyi tűzoltóság gépkocsivezetőivel is. A tanácsos szerint a városközpontba is lehetne egy tájékoztató táblát tenni, hogy erre vagy arra mi található, segítendő az idegenek tájékozódását.

Az ezer sebből vérző volt bányászvárosban nyilván sokkal súlyosabb gondok is vannak, mint az utcanévtáblák, de jó azért, hogy valakinek ez is eszébe jutott. Előbb-utóbb talán magukra az utcanevekre is felfigyelhetne valaki, hiszen a településen 30 évvel a kommunizmus bukása után olyan hangzatos utcanevekkel találkozhatunk, mint Szabadság, Béke stb. Más kérdés, hogy terek utcának vannak elnevezve és fordítva. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 9., 10:41
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Többször említettem már, hogy valami csoda folytán a Barót város polgármesteri hivatala mindig holmi kétes tudású és felszereltségű céggel köt szerződést bizonyos munkák elvégzésére, mint például a víz-és szennyvíz csatornacsövek lerakása a hírhedt Termoconfort céggel, vagy a képen is látható aszfaltozás, amelynek számtalan hibáját lehet felfedezni. A megyei tanács hasonlóan dolgozik, ezért nem lehet, vagy csak nagy nehezen átkelni a Hatod nevű hágón, mert össze-vissza feltörték az utat, s azzal úgy hagyták. Milyen cég lehet az ilyen, kik a vezetői, a megyei tanács nem vizsgálta meg előzőleg, hogy kivel köt szerződést? Vagy talán az RMDSZ-es vezetők így tanulták a közbeszerzést? Egyébként, a közbeszerzési törvény sürgősen módosítani kell, mert ez ahogy van, egyszerűen nem jó. Miatta nem kezdődhetnek meg idejében a munkálatok, miatta szakadnak félbe, miatta kötnek (vagy köthetnek) előnytelen szerződéseket stb. A fentieket jó lesz megszívlelni! Tisztelettel, Egyed Béla, Barót.