Felhívás!

Mikóújfalusi fejlesztések

Mikóújfalusi fejlesztések Kovászna megye

Idén műfüves minifocipályát, játszóteret szeretnének Mikóújfaluban, de a temető bővítése, a helyszínen egy parkoló kialakítása is prioritás a település vezetőségének.

Demeter Ferenc polgármester elmondta, a településvezetés arra törekszik, hogy minden évben újítson a községen, ez idén sem lesz másképp: műfüves minifocipályát, illetve játszóteret alakítanak ki, ezekre már el is készültek a tervek. A középületek felújítására, rendbetételére is hangsúlyt fektetnek: Kovászna megye tanácsánál pályáznak a tűzoltószertár felújítására, illetve az orvosi rendelőt is szépítenék.

– Területet kell vásárolnunk a temető bővítésére, illetve a temető mellett egy parkolót szeretnénk kialakítani, hiszen annak hiánya miatt nagy a fejetlenség, az autók a temetőbe hajtanak be, esős időben a sarat dagonyázzák, nagy a felfordulás egy-egy nagyobb tömeget megmozgató temetés alkalmával, a halottak napjáról nem is beszélve – avatott be a részletekbe Demeter.

Tőle tudtuk meg, hogy „bukaresti fejbólintásra”, a pályázati elbírálásra várnak, hiszen a terveket aktualizálni, frissíteni kell: az elbírálás és a költségvetés rendeződése után fognak neki a fejlesztési munkálatoknak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.