Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Dominánsan zöld Háromszék

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség közleményben tájékoztat a február 15-vel kezdődő héten érvényes iskolai forgatókönyvekről. Eszerint vörös, azaz minden korosztályt online oktatásra kötelező helység nincs a megyében, van viszont néhány település, ahol a sárga forgatókönyv az irányadó: ilyen Sepsiszentgyörgy a csatolt településekkel, továbbá Réty község és a hozzátartozó falvak (Egerpatak, Bita), Kőröspatak és Kálnok, Szitabodza és Zabrató, valamint Zágon és Papolc. Minden más helységben az alacsony fertőzési mutató megengedi a jelenléti oktatást. 

Bent égett egy idős férfi

Kigyulladt egy lakóház pénteken este a sepsiszentgyörgyi Csíki utcában, egy idős férfi életét vesztette. A tűzoltók mintegy négy órán át küzdöttek a lángokkal. 

A tűz a lakóház tetőzetét érintette, mintegy 150 négyzetméteren. A lánglovagok kiérkezésekor a tető egy része már be volt szakadva, fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed két melléképületre és szomszédos épületekre is. 

A romok között a tűzoltók egy 75 éves férfi elszenesedett maradványaira bukkantak. 

A tűz nyomán jelentős anyagi kár is keletkezett: leégett egy garázs, benne egy autóval, egy lakószoba, egy műhely teteje, és különböző használati tárgyak is a lángok martalékává váltak. A katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a tüzet feltehetően egy tűzből kipattanó parázs okozta. 

Zebrán gázolták el

Pénteken délután, 18 óra körül riasztották a megyei rendőrség munkatársait arról, hogy a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcában közúti baleset történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 60 éves nő szabályosan, a gyalogátjárón kelt át az úttesten, amikor egy 31 éves sofőr autójával elütötte. A baleset során a nő könnyen megsérült, az életmentők pedig a kórházba szállították utólagos kivizsgálásra – tájékoztatott az incidensről a megyei rendőrség szóvivője. A sofőrt alkoholszondába fújatták, de mint kiderült, nem fogyasztott alkoholt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük