Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Fizetéses parkolás Kovásznán?

Gyerő József, Kovászna város polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán kéri ki a fürdőváros lakóinak véleményét a fizetéses parkolási rendszer bevezetéséről. Mint írja, főként a központi közparkolók tehermentesítésének céljából hoznák meg ezt a döntést, mivel gyakori, hogy a közelben élő polgárok foglalják el azokat, így a más városból érkezők, turisták nem találnak helyet autójuknak. Mivel az önkormányzat munkatársai egyelőre nem tudják, hogy indokolt és időszerű lenne-e a döntés, ezért arra kéri a lakókat, hogy az említett bejegyzés alá hozzászólásban fejtsék ki véleményüket. (bb) 

Gazdatalálkozó Baróton

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete szervezésében február 4-én, csütörtökön 19 órától gazdafórumot tartanak Baróton, a Művelődési Ház nagytermében. Mint azt Nagy István Csongor falugazdásztól megtudtuk, a baróti találkozó fő témája a biogazdálkodás és a biogazdálkodással kapcsolatos tudnivalók megosztása lesz. Három szakember is előadást tart: Ladó Hunor kertészmérnök a biogazdálkodás elindításáról, az arra való átállásról, Mika Dezső agrármérnök az APIA, támogatásokról, illetve Kari András, a gyergyóremetei tejporgyár szakmai vezetője a biotej értékesítésével kapcsolatban osztja meg tapasztalatait a hallgatósággal. (bf) 

Hangsúly a megelőzésen

A háromszéki katasztrófavédelmi felügyelőség nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre – hangsúlyozták az éves beszámolón a felügyelőség vezetői. Tavaly 61 alkalommal riasztották a lakosságot a RO-Alert alkalmazás segítségével, illetve 308 esetben bocsátottak ki időjárási figyelmeztetéseket. A tűzvédelmi ellenőrzések során 1702 rendellenességet azonosítottak, 1142 alkalommal bírságoltak, illetve 236 problémát sikerült helyben megoldani. Kiderült, hogy tavaly a felügyelőségtől 257 alkalommal igényeltek tűzvédelmi engedélyeket, ezekből 71-et hagytak jóvá, illetve 145-öt utasítottak el. (tt)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük