Hirdetés
Hirdetés

Két óvodát modernizálnak

Két óvodát modernizálnak Kovászna megye

Javában zajlik a kézdivásárhelyi Csipkerózsika-óvoda és a 3-as számú napközi otthon európai uniós finanszírozásból történő modernizálása. A két oktatási intézmény kívül-belül megújul, és alacsony energiafelhasználású épületté lép elő.

Terepszemlénk során a Rózsa negyedben lévő Csipkerózsika Napközi Otthonban is teljes létszámú munkáscsoport dolgozott, a csapat egy része véglegesítette az épület külső hőszigetelését, a szakemberek egy másik része pedig a földszinti termek padlózatát törte fel, ahová ugyancsak szigetelés kerül.
A Benedek Elek utcában található, hármas számú intézménynél a munkások egy része az új fűtésrendszer elemeit szerelte, mások vakoltak, többen pedig a falakat simították. Itt kizárólag bent dolgoztak, az épület külsejéhez még nem nyúltak. Minden elem a lehető legkorszerűbb lesz, a szerelők szerint a fűtésrendszer csövei nem rézből, hanem a jóval jobb minőségű szénacélból vannak.

Hirdetés
Hirdetés

A két épület felújítása tetemes összeget emészt fel, de köszönhetően a beruházásnak, csökkenni fognak a fenntartási költségek, így a városkasszát a közeljövőben kevésbé terhelik meg a vaskos fűtésszámlák.

Az épületekre fotovoltaikus panelek is kerülnek, emellett korszerű szellőztető- és fűtésrendszert és energiatakarékos világítótesteket szerelnek fel. Ezzel a munkálattal az önkormányzat nem csak épület-felújítást végez, hanem fontos lépést tesz a zöld város cím elérése felé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 3., 12:21
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha ilyen utemben folytatodik a kivandorlas ebbol a szellemvarosbol ahol duborog a gazdasag, munkahelyek ezrei jonnek letre, akkor kinek kell az ovoda? Fiataljaink mind huznak kifele nyugatra mert itt Kezdin semmi jovo !!!

 • User
  Dátum: 2021. február 3., 16:17
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Akkor nem értek rá azok a cégek, akik most kenővel és a legnagyobb kedvezménnyel együtt is sokkal olcsóbban végzik. A minőség pedig nem kerülhet szóba, mert ebben is kampányban vagyunk. Inkább nyáron is nyitva tartjuk az iskolákat, csak a főnök szava hallszék. A gyermekek érdeke a fő – mondja, de éppen csak ezzel nem törődik senki.