Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szőcs Zoltán sem szabadulhat

Továbbra is börtönben marad a terrorizmusért elítélt kézdivásárhelyi Szőcs Zoltán, miután a Brassó megyei törvényszék hétfői jogerős ítéletében megváltoztatta a brassói bíróság elsőfokú, az elítélt feltételes szabadlábra helyezéséről rendelkező határozatát.


A Brassó megyei törvényszék tavaly szeptemberben is felülbírálta a bíróság Szőcs Zoltán számára kedvező elsőfokú határozatát. Az elítélt feltételes szabadon bocsátását mindkét esetben a büntetés egy részének a letöltése és a börtönben mutatott jó magaviselete alapján indítványozta a feketehalmi büntetés-végrehajtó intézet illetékes bizottsága. Szőcs Zoltán legközelebb ez év május 25-én kérvényezheti feltételes szabadon bocsátását. Az ügy másik elítéltje, a dobrudzsai Poarta Alba börtönben raboskodó Beke István második feltételes szabadlábra helyezési kérelméről február végén várható jogerős döntés a Konstanca megyei törvényszéken. Az ő szabadulási kérelmét azonban elsőfokon elutasította a területileg illetékes medgidiai bíróság. 

Bedrogozva vezetett

A megyei rendőrség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított kivizsgálást egy húszéves férfi ellen. A sofőr vasárnap 23 órakor a Grigore Bălan tábornok sétányon közlekedett gépkocsijával, amikor a járőrök megállították ru­tin­ellenőrzés céljából. A férfin drogtesztet is végeztek, mely a THC5 hatóanyagra pozitív értéket mutatott, ennek értelmében kórházba szállították vérvételre. 

Kerítésnek hajtott

Pénteken 14 órakor értesítették a közlekedésrendészetet a 112-es segélyhívón, hogy a 11-es országúton, Szászfaluban közlekedési baleset történt. A rendőrségi beszámoló szerint az autót vezető 55 éves férfi járműve megcsúszott az úttesten, lehajtott róla egyenesen egy ingatlan kerítésének. A sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta, az etiloszkóp nem mutatott ki alkoholt a leheletében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük