Hirdetés
Hirdetés

Nagy az igény a táborokra

Nagy az igény a táborokra Kovászna megye

Vakáción vannak a héten a gyerekek, a szülőknek pedig most még nehezebb a helyzet, mint az online tanítás ideje alatt. Mivel táborokat nem lehet szervezni és a játszóházak is korlátozásokkal működnek, nehéz megoldást találni a gyerekmegőrzésre.

Egyhetes vakáción vannak a diákok, ami a kisiskolások, óvodások számára a legnehezebb, ugyanis a korábban szervezett sítáborok elmaradnak, és a játszóházi programok is korlátozottak. Míg az előző években több helyi játszóház is szervezett nappali tábort, kézműves foglalkozásokat a délelőtti órákra, most csak néhány helyen kínálnak ilyen lehetőséget és sokkal többe is kerülnek, mint korábban.

Hirdetés
Hirdetés

A legtöbb szülőnek eddig is gondot okozott, hogy egyedül volt otthon a kisiskolás gyereke, de mint mondták, az online oktatás lefoglalta őket, a délutánt meg együtt tölthette a család. Most azonban nincs tanítás, így sokkal nehezebb egyedül otthon hagyni egy gyereket.

Sepsiszentgyörgyön egy játszóház fogadja a gyermekeket, előzetes bejelentkezés alapján, a reggelivel, ebéddel és foglalkozással egybekötött nappali tábor naponta 100 lejbe kerül. A gyerekeket reggel fél 9 és délután 16 óra között fogadják. Más nappali tábor-tevékenységnek helyet adó játszóház nincs, a napokban kinyitott még egy létesítmény, de ott csak szülőkkel együtt fogadják a gyerme­ke­ket, megőrzésre nincs lehetőség.

Rácz Anna pedagógus sajnálatosnak tartja, hogy jelen helyzetben nem lehet foglalkozásokat szervezni, mint mondta a gyerekek túl sokat ültek a számítógép előtt, és nagyon fontos lenne a kütyüktől elszakadni a vakációban, részt venni kreatív tevékenységeken, programokon. Tapasztalata szerint, ha a gyermek egyedül marad otthon, nem használja ki megfelelően a szabadidőt, valószínű többet számítógépezik, mint azt szülői felügyelet mellett tenné.

Egyébként nagyon sok szülő a közösségi média segítségével keres gyerekfelügyelőt a vakációra, míg korábban kisgyerekek mellé kerestek valakit, most 6–9 éves gyerekek mellé is. A 6–8 órás gyerekfelügyeletért napi 50 lejtől kezdődően fizetnek a szülők, a jelentkezők között pedig nagyobb diákok, egyetemisták, de pedagógusok is vannak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 2., 17:36
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Azért azt nem mondanám hogy még nehezebb, de nem könnyű az biztos. Ami könnyítené, ha kint lenne egy térdig erő hó es télies idő. Ugy jobban eltelne a vakáció, mint nyakig sárban!