Felhívás!

RÖVIDEN

Drámai esés?
Csökkenőben a Kovászna megyei települések mutatószámai: Bölönben az 1364 lakosból 17 beteget jelentettek az elmúlt két hétben, ez 12,46%-ot jelent. Kommandón a 958 helyi lakosra jutó 11 beteg is 11,48% a statisztikában, Barátoson 5 fertőzött 9,04-es mutatót eredményez. Kovászna (6,69), Futásfalva (6,47), Felsőrákos (5,46), Egerpatak (4,65), Zágon (4,29), Árkos (3,56), Kilyén (3,29), Maksa (3,25) szerepel még a listán, illetve a határon billeg Bodzaforduló a maga 3,05-es mutatójával. 

Indul a vásár online platformja
A járványhelyzet miatt idén online térbe költözik a sepsiszentgyörgyi Karácsonyi Vásár. Az érdeklődők Kovászna megyei őstermelők, kézművesek és kereskedők portékái közül válogathatnak. A Kónya Ádám Művelődési Ház célja az online platform létrehozásával első sorban az, hogy egy plusz lehetőséget biztosítson a vásárosoknak termékeik értékesítésére.
A kínálat sokszínűsége az újragondolt formátum ellenére is megmaradt, az online platformon ugyanúgy megtalálhatóak kedvenceink, a kiváló minőségű kézműves termékek, házi készítésű élelmiszerek, édességek, irodalmi alkotások, valamint ipar- és népművészeti tárgyak. Az online Karácsonyi Vásár ugyanakkor arra is felhívás, hogy az érdeklődők környékbéli termelőktől és kézművesektől szerezzék be az angyalfiát, így járulva hozzá a helyi értékek népszerűsítéséhez és továbbadásához.
A vásár online platformja a Kónya Ádám Művelődési Ház honlapján található, a Karácsonyi Vásár menüpont alatt. Az érdeklődők három fő kategóriában böngészhetnek: az őstermelők, kézművesek és kereskedők portékái között. Ezeken belül lehetőségük van további alkategóriákra szűkíteni a keresgélést, és kiválasztani a számukra legszimpatikusabb termékeket az eladók adatlapja és a termékek fotói alapján. Az adatlapokon megtalálható lesz több mint ötven vásáros elérhetősége, amelyeken keresztül a vásárlók e-mailben vagy telefonon adhatják le a rendeléseiket. Az árusítást és kiszállítást minden vásáros egyénileg bonyolítja le a vásárlóval való megegyezés alapján, a Művelődési Ház kizárólag az online felületet biztosítja, az adásvételben nem vállal szerepet.
A Kónya Ádám Művelődési Ház december elején indította a platformot a www.kultura.ro oldalon, ahová örömmel várnak minden kedves vásárolni vágyót! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.