Felhívás!

Röviden

Személyzethiánnyal küszködnek

A megyei sürgősségi kórház legnagyobb gondja a személyzethiány – fejtette ki az intézmény vezetősége tegnapi sajtótájékoztatóján. A kórház munkatársai túlterheltek, a fertőző osztályon napi 8–10 órát dolgoznak egyhuzamban, anélkül, hogy fizikai szükségleteiket elvégeznék, és kijönnének az osztályról. A Covid-osztályon mintegy 40 munkatársra, asszisztensre, ápolóra, orvosra lenne szükség, a kórházba pedig legalább 100 személyt kellene alkalmazni, de ez jelenleg lehetetlen –mondta András-Nagy Róbert. 

Koronavírusos a polgármester

Gyerő József, Kovászna város polgármestere is megfertőződött az új koronavírussal. Az elöljáró a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a kedden elvégzett koronavírustesztje pozitív lett. Kórházba nem utalták Kovászna polgármesterét, a közegészségügyi igazgatóság által elrendelt 14 napos járványügyi elkülönítési időszakot otthon tölti. A halaszthatatlan hivatali feladatait alternatív kommunikációs módszerek segítségével látja el a következő 14 napban.

A nála jelentkező tüneteket is részletesen leírta bejegyzésében: vasárnap hajnalban hirtelen lett lázas, hidegrázás, fokozott izzadás és addig soha nem tapasztalt térd- és csípőízületre, combcsontra lokalizálódó, heveny, erős fájdalom vett erőt rajta. Az előbbi tünetekhez enyhébb fej-, torok- és szemfájdalom társult. „Hétfő reggelre sokat javult az állapotom. Jelenleg rendben vagyok, csak gyengébb nátha tünetei – rekedtség, ritkább köhögés – maradtak meg. A szagokat viszont mától nem érzem” – áll csütörtök reggeli bejegyzésében. (bartok) 


Meghalt egy szekeres

Tegnap tragédia történt Felsőcsernátonban, R. László csernátoni lakos a 6-os községi úton, Ikafalva irányába tartva kiesett az általa irányított szekérből, és meghalt. A rendőrséget 17 órakor értesítették a balesetről, a helyszínre érkező életmentőknek nem sikerült feléleszteni a férfit. Az ügy kivizsgálása még folyamatban van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.