Felhívás!

Gördülékenyen zajlott

Gördülékenyen zajlott Kovászna megye

Tegnap tartotta első tanácsülését a szeptember 27-én mandátumot szerző új kézdivásárhelyi tanács. Letette esküjét két tanácsos, alpolgármestert választottak és megalakultak a szakbizottságok is.

A tanácsülést a Vigadó kistermében tartották, ahol vélhetően ezentúl a többi ülés is zajlik majd. Elsőként Kiss Levente és Biszak László tette le a tanácsosi esküt, majd alpolgármestert választottak. Bokor Tibor polgármester a 35 éves dr. Szilveszter Szabolcsot javasolta segédjének, akit a titkos szavazáson minden kollégája támogatott, így 17 voksot kapott.

Ezt követően a polgármester nevesítette a négy szakbizottság általa javasolt tagjait. A gazdasági-jogi szakbizottságba Dávid Sándort, dr. Gáspár Zsoltot, Lukács Lászlót, Szigethy Kálmánt és Balázs József Attilát javasolta, a kultúrával, tanüggyel, sporttal, vallással és ifjúsággal foglalkozó testületbe Nagy-Babos Tamás, Papp Gyöngyike, Bejan András, Szigethy Kálmán és Ilyés Botond került be, az egészségüggyel és szociális problémákkal foglalkozó bizottságot dr. Gáspár Zsolt, Biszak László, Molnár Lajos Zoltán, dr. Szabó István és dr. Szász Szabolcs alkotja, míg a városrendészeti bizottságba Hegedűs Ferenc, Dávid Sándor, Kiss Levente, Molnár Lajos Zoltán és Czipa Loránd került be. Mind a négy bizottságot egyhangúlag elfogadta a tanács. Bokor Tibor arra kérte a városatyákat, hogy az első bizottsági ülésen a tagok válasszanak elnököt és titkárt.

A megbeszélés végén dr. Szilveszter Szabolcs megköszönte kollégái bizalmát, és arra tett ígéretet, hogy a városházát megpróbálja közelebb vinni a polgárokhoz, átláthatóbbá kívánja tenni a tevékenységet.

Arról is döntés született, hogy a tanácsüléseket ezentúl nem online, hanem a járvány elmúltáig a Vigadó Művelődési Házban tartják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások