Felhívás!

Röviden

Száguldó veterán

Kovászna megyei jelzésű (CV) személyautóval haladt szabályosan egy 24 éves fiatalember a 13A országút Szováta és Korond közötti szakaszán. Egy helyen jelezte, hogy a menetirányból nemsokára balra térne. Abban a pillanatban azonban hosszú záróvonalból kilépve előzésbe kezdett egy másik autó, és a két jármű oldalról összeütközött. A közlekedési rendőrök helyszínelő jegyzőkönyve szerint a baleset okozója a szabálytalanul előzni próbáló parajdi gépkocsivezető volt. A szabálytalanságot elkövető és a balesetben megsérülő sietős férfi 84 éves életkora meglepő, ugyanakkor figyelmeztető. Egyik gépkocsivezető sem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség büntetőjogi eljárást indított. (bl) <<

Nem zárják le a temetőket

A baróti katasztrófavédelmi bizottság nem vezetett be szigorítást az országos és megyei szintű, általánosan érvényes, megszorító jellegű szabályokhoz képest a temetőlátogatás rendjével kapcsolatosan. „Nem zárjuk le a temetőket a következő napokban, de felkérjük a temetőlátogatókat, hogy tartsák tiszteletben a járványügyi előírásokat: viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot, valamint tartsák be az egymás közötti távolságot. A vasárnapi torlódások elkerülése végett javasoljuk a lakosságnak, hogy aki teheti, már pénteken vagy szombaton rója le kegyeletét. Megértésüket köszönjük” – fogalmazott Benedek-Huszár János, Barót város polgármestere. 

Virágvásár a főtéren

A hét elején még úgy volt, nem tartják meg idén a hagyományos virágvásárt halottak napja előtt Sepsiszentgyörgyön, de végül sikerült beszerezni az engedélyeket, és árusíthatnak a termelők. A virágvásár a Székely Mikó Kollégium előtti téren zajlik, mintegy 13 virágtermesztő árusítja a különböző virágokat, csokrokat, koszorúkat. A Tega Rt. által szervezett vásár naponta reggeltől estig tart egészen vasárnapig. Ahogy a korábbi években, most is krizantémból van a legtöbb, különböző méretű cserepes növényeket kínálnak, de szálra is lehet választani. A virágok mellett gyertyák és mécsesek is kaphatók. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások