Felhívás!

Magyarok kenyere program

Magyarok kenyere program Kovászna megye

Kétezer ötszáz kilogramm búzát őröltek lisztté tegnap Módi Sándor malmában, és ajánlották fel a rászorulóknak. Az egerpataki molnár egynapi termelési kapacitását ajánlotta fel a 15 millió búzaszem, a magyarok kenyere programnak. A két és fél tonna búzát háromszéki gazdák adományozták.

A mennyiség több mint felét, 1380 kilogramm búzát, a kézdiszentléleki Hodor János adományozta. A Maksán gazdálkodó termelő további egy tonnát ajánlott fel a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete által szervezett gyűjtésbe.

Könczei Csaba, akinek egyféle kampányindító is volt az egerpataki esemény, az önzetlenséget és a szolidaritást nevezte a mai magyar társadalom legfontosabb ismérveinek.

– A mai akció is jelzi a magyar gazdatársadalom összefogását, hogy támogassák a rászorulókat segítő szervezeteket nem csak Háromszéken, hanem egész Erdélyben – mondta el megkeresésünkre a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság parlamentbe készülő vezetője.

A liszt felét a Székely Nagycsaládosok Egyesületének ajánlják fel, másik felét a Hargita megyei Csibész Alapítványnak adják.

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete tavaly vett részt először a magyarok kenyere programban, akkor 50 tonnányi adományt – burgonyát, zöldséget, búzát – sikerült összegyűjteniük rászorulók számára. Idén száz tonna a célkitűzés.

Továbbra is várják a gazdák jelentkezését, bármennyi adományt köszönettel elfogadnak. A terményt a régióban illetékes falugazda gyűjti össze. Kamionnal járják le az illető településeket, és mindenkitől begyűjtik az adományt. Központi raktározás nincs, a begyűlt termény kiosztása – a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete kuratóriumának döntése alapján – folyamatosan történik egészen november végéig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások