Felhívás!

RÖVIDEN

Ittasan bukott
Hétfőn Felsőlemhényben egy 69 éves férfi esett biciklijéről az úttestre, és sérülései miatt orvosi ellátásra szorult. A szonda 0,65 mg légalkoholt mutatott ki leheletében. 

Felelőtlen előzés, koccanás
Szembeelőzött hétfőn egy kamionnal Szentivánlaborfalva felé egy gépkocsivezető, és ijedtében nagyot fékezve kisodródott a baloldalon. A kamionos a fékre taposott, mire a mögötte túl közel haladó haszonjármű belecsapódott, annak sofőrjét és utasát kórházba kellett szállítani. 

Részegen koccant
Pénteken este egy betintázott, 26 éves gépkocsivezető fiatalember a bodzafordulói Csukás utcában nem kevesebb mint nyolc, leparkolt személygépkocsit rongált meg, a véreredménye láttán 24 órás előzetesbe helyezték az egyenruhások 

Csökkent az állást kínálók száma
Míg korábban több száz állást is meghirdettek havonta a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, ezek száma felére csökkent. Ugyanakkor, az Eures program is stagnál, kevés állást kínálnak külföldön. Kovászna megyében jelenleg mintegy 189 állást ajánlanak a cégek, ez fele annak, amit tavaly ilyenkor hirdettek – áll a munkaügy kimutatásában. A legtöbb munkahelyet (49) a konfekcióiparban hirdették meg, de alkatrész-összeszerelő műhelybe is keresnek 37 munkást, illetve 22 árumozgató személyt, kereskedelembe. Felsőfokú végzettséggel grafikusokat, közgazdászt, tanítót keresnek, de a csomagolóiparba is számos munkást, akár szakképesítetlen személyeket is. Az állásokról érdeklődni a járványhelyzetre való tekintettel a 0267.312.157-es telefonszámon lehet. Ugyanakkor nemcsak a helyi álláshirdetések száma csökkent, hanem az Eures iroda által közvetített külföldi állásoké is, jelenleg néhány munkahelyet kínálnak a háromszékieknek, elsősorban Lengyelországba keresnek ácsokat, kőműveseket, vasbeton-szerelőket, esztergályosokat és CNC-fémmegmunkáláshoz értő szakembereket. Írországba húsz személyt keres egy húsfeldolgozó cég, csomagoló munkára, Németországban pedig 22 személyt alkalmazna egy bútorgyár összeszerelésre és csomagolásra. (bi) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.