Felhívás!

Meglepő egybeesés

Nem tűnt túl bonyolult ügynek a múlt héten a Környezetvédelmi Őrségnek jelentett szemetelés, azaz annak felderítése, hogy ki hagyta a Szemerja-patakban az orvosi eredetű hulladékot, de a következtetés némileg meglepő.

Mint azt már megírtuk, Csákány László közbirtokossági elnök a hozzá tartozó területen, az előpataki út mentén tetten érte a szemetelőket: egy Kovászna megyei, veszélyes biológiai hulladék elszállítására szakosodott cég és egy hasonló, Maros megyei vállalkozás képviselője állt a jelzett helyen a parkolóban.

A Csákány által készített fényképeken látszik az egyik autó mellett álldogáló férfi lábánál egy olyan doboz, amelyből többet is találtak a patakban, és amely egy orvosi laboratóriumból származik, a levett minták tárolására és szállítására szolgál. Néhány hűtőpatron is hevert a patak mentén, de mindezek nem számítanak veszélyes hulladéknak, mondta lapunknak Cândea Lucian, a Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője, akinek a munkatársai nagyon gyorsan a helyszínre értek csütörtökön, miután a közösségi hálóra kitett képeket meglátták.

Mint megtudtuk, a hatóság (Őrség) végkövetkeztetése az, hogy nem a hulladékkezelő cégek emberei a tettesek, azok más ügyben álltak meg egymással beszélgetni, az illető cégeknek nincs is szerződésük azzal az országos laborhálózattal, amelyiktől származik a szemét. (Onnan állítólag a romák lopták el a dobozokat, majd hagyták az útfélen). Így a labort megbüntették 20 ezer lejre.

Mivel a jelzett helyen még más eredetű szemét is található, a hatóság a héten a helyszínen dönti el, hogy pontosan kinek a területén fekszik, mert annak a tiszte eltakarítani azt: a közbirtokosságén vagy az országos útkezelő társaságén. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.