Felhívás!

Elkezdődött a kupakgyűjtő verseny

Elkezdődött a kupakgyűjtő verseny Kovászna megye

A járványhelyzet ellenére sem marad el a Kupakgyűjtő Verseny idén, amelyet az iskolásoknak és óvodásoknak szervez a LAB Életmentő Kupakok Egyesület. A cél, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek, hogy az értük kapott pénzt jótékonyságra fordítsák.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szervezett versenyre idén 82 óvodából 2152 gyerek, 82 elemi iskolából 3115 gyerek, és 22 5–8. osztályos iskolából 552 gyerek nevezett be – mondta Bács Emese szervező. A kupakgyűjtés 2021. január 15-ig zajlik, az eredményhirdetésre január 18-án kerül sor. Az első három csapat, akik a legtöbb műanyag kupakot gyűjtötték, nyereményben részesül, de minden résztvevő csapat, osztály elismerő oklevelet kap.

A versenyen túl a legfontosabb az, hogy minél több kupak gyűljön, ezekkel a versenyekkel, játékokkal pedig motiválni tudják a gyerekeket a gyűjtésre. Bács Emese azt mondja, segíteni csak a közösség által lehet, és óriási siker az, amikor óvodás, kisiskolás gyerekek gyűjtenek kupakot, ami azt jelzi, hogy a következő generáció tovább visz valamit majd felnőttként abból a toleranciából, amit most tanul meg.

A tavalyi versenyen összesen 7653 kg kupak gyűlt össze, ennek pénzbeli értéke kilónként egy lej, azaz 7653 lej volt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.